MUNDIAL D'ESCACS

Kariakin sobreviu una altra vegada a la pressió de Carlsen

Les quatre partides han finalitzat en taules, però dues després d'una lluita maratoniana

amadridejos36297954 chess world champion magnus carlsen  right  of norway  and c161116104956

amadridejos36297954 chess world champion magnus carlsen right of norway and c161116104956 / Seth Wenig

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO MADRIDEJOS / BARCELONA

Quatre taules en les quatre primeres partides del Mundial d'escacs entre el campió actual, gran mestre noruec Magnus Carlsen, i l'aspirant, el rus Serguei Kariakin, podrien denotar una falta de combat, un duel molt pacífic, però no és així. Si dilluns, durant la tercera partida, van ser 74 moviments i més de sis hores de joc, la de dimarts a la nit tampoc va defraudar: Carlsen va tornar a tenir un avantatge posicional notable i va esprémer el seu rival fins al final, però, quan semblava que tot estava decidit, Kariakin va aguantar magistralment i es va acabar firmant l'empat després de 94 moviments i una durada similar.

Carlsen, amb negres, va quedar amb una posició superior després d'una obertura Ruy López tancada en la qual Kariakin no es va mostrar especialment fi, especialment en els moviments 18 i 19. El noruec va afrontar el final amb igualtat de peons però amb una parella d'alfils molt fort, davant un alfil i un cavall amb poca mobilitat del rival. Encara que els mòduls informàtics donaven un avantatge gairebé decisiu, Carlsen no va saber o no va poder concretar, es van canviar diverses peces, hi va haver diverses escaramusses amb els reis i es va arribar a una posició sense sortida (imatge). "He subestimat els recursos defensius de Kariakin", va afirmar Carlsen en la roda de premsa posterior a la partida. 

Notícies relacionades

Complert el primer terç de l'enfrontament pel títol, al millor de 12 partides, els dos grans mestres estan empatats a dos punts. Guanyarà el primer que arribi a 6,5. En cas que el marcador acabi igualat es jugarà un desempat en partides ràpides.

Aquest dimecres és jornada de descans. Dijous, Carlsen disposarà de les peces blanques en la cinquena partida. 

Temes:

Escacs