'La Roja' mostra la seva evolució a Wembley

La selecció espanyola tanca l'any amb un amistós davant una Anglaterra en recerca de la identitat perduda

undefined36285352 gra342  londres  14 11 2016   el seleccionador nacional de f161114201106

undefined36285352 gra342 londres 14 11 2016 el seleccionador nacional de f161114201106 / Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Coberta amb bones expectatives de progressió i resultats notables la primera etapa d’encaix de peces, la selecció que encapçala Julen Lopetegui fa una volta per Wembley per enfrontar-se a un altre equip en procés de reconversió, tan necessitat o més que l’espanyol en la seva recerca de recuperació d’unes senyes d’identitat fiables després del seu fiasco en la passada Eurocopa.

Com la Roja, Anglaterra ha arrencat la fase de classificació per al Mundial de Rússia amb un rendiment prometedor –tres victòries i un empat— confirmant la seva condició de favorita per quedar primera del grup F. Acaba de golejar Escòcia (3-0) de la mà de Gareth Southgate, en el càrrec de manera interina des del partit contra Malta del mes d’octubre.

PROVA DE FOC

Arribat per rellevar a la banqueta Sam Allardye, acomiadat després de 67 dies en el càrrec per estar implicat en una trama de corrupció per cobrament de comissions en traspassos de jugadors, Southgate acaba contracte després del partit contra Espanya i per això es pren la vetllada com una verdadera prova de foc per convèncer els responsables de la federació anglesa que és la persona adequada per guanyar-se plaça fixa en el càrrec.

A Lopetegui no li convé desviar-se gens ni mica de la trajectòria esperançadora que ha emprès al capdavant de l’equip espanyol en unes circumstàncies sens dubte complicades. Anglaterra i Wembley, on Espanya únicament ha guanyat una vegada (1-2 el 1981) en les set ocasions que l’ha visitat, es presenta també com un examen molt exigent per confirmar que l’evolució és la correcta en tots els sentits.

TRIOMF FA UNA ANY

Notícies relacionades

És l’últim partit de l’any per a la Roja, que no torna a reprendre la fase de classificació fins al 24 de març contra Israel, a l’espera de jugar-se el primer lloc del grup contra Itàlia el 2 de setembre. Hi haurà canvis respecte a la formació que va golejar Macedònia, però no gaires. És probable que repeteixin Busquets, Bartra i Thiago, que, davant les lesions d’Iniesta, Diego Costa, Jordi Alba i Piqué, serien els únics supervivents de l’onze inicial que va guanyar el conjunt anglès en l’últim enfrontament entre les dues seleccions. Va ser en un altre amistós, el 13 de novembre de l’any passat al Rico Pérez, en què l’equip dirigit per Vicente del Bosque va superar amb claredat el seu rival (2-0).

Morata, que es va retirar tocat davant Macedònia, es va entrenar ahir amb normalitat però pot cedir el seu lloc a Aduriz, per a qui el seleccionador va tenir les millors paraules: «Cuidant-se i posant passió en el que es fa s’aconsegueix arribar a la seva edat amb un rendiment òptim. És un grandíssim exemple per a qualsevol esportista».