El Barça culmina el seu rècord de 100 victòries seguides a la Lliga

L'equip blaugrana guanya a Santander (22-27) i fa tres anys i mig que no perd en competicions espanyoles

tomas

tomas

3
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL

El Barça d’handbol s’ha posat a 100 a la Lliga Asobal. L’equip de Xavi Pascual va certificar ahir a Santander una de les ratxes més grans de l’esport mundial, al completar els 100 partits consecutius guanyats amb un triomf a la pista de DS Auto Gomas Sinfín per 22-27.

Des que va perdre a Logronyo contra el Naturhouse La Rioja el 18 de maig del 2013 (33-31) en la penúltima jornada d’aquella Lliga, el Barça no ha sumat ni una derrota, ni un empat, en els 100 partits següents de Lliga, una ratxa que no té per què aturar-se aquí, ja que el combinat blaugrana ha demostrat una gran superioritat en totes les competicions d’àmbit estatal o català, en les quals també suma 132 victòries consecutives. A més a més, el Barça va camí de la seva setena Lliga consecutiva, cosa que no ha aconseguit ningú. 

Els rècords anteriors a la Lliga els compartien el Granollers i el Ciudad Real. L'equip manxec va guanyar 67 partits seguits en el seu cicle triomfal de quatre Lligues seguides (2007-10). El Granollers també va enllaçar 72 partits seguits sense perdre entre el 1969 i el 1972, amb 67 victòries i 5 empats. El Barça ja havia superat aquesta barrera de les 67 victòries fa més d'un any, precisament a la pista de La Albericia de Santander, rebatejat ara amb el nom de l'atleta Ruth Beitia.

VICTÒRIA SOFERTA

Malgrat la teòrica superioritat blaugrana, el partit contra el Sinfín no va ser fàcil en cap moment, en una repetició de situació que el Barça ha viscut en moltes altres pistes aquests últims tres anys i mig d’imbatibilitat, en què els equips locals l’han posat en serioses dificultats. Però les ànsies de guanyar sempre, la qualitat dels seus homes, el fons d’armari de la banqueta i el desig de completar un rècord que els jugadors consideren que des de fora no s’ha valorat prou han acabat decantant el partit a favor dels blaugranes després de més de 50 minuts de patiment.

El DS Auto Gomas va oposar una resistència exemplar, donant el màxim de si mateix. De fet, el Barça (que no va marcar el seu primer gol fins al minut 6 i va començar perdent per 3-0), no es va avançar en el marcador fins a cinc segons abans del descans, al qual es va arribar amb 12-13. Les estadístiques dels dos conjunts es van mantenir equilibrades ben bé fins al minut 50, moment en què el Barça va posar una mica més d’intensitat i se’n va anar de quatre gols (18-22), ajudat sens dubte per l’aportació a la porteria de Gonzalo Pérez de Vargas, que va efectuar algunes parades providencials.

A partir d’aquell moment, els 10 minuts finals van ser més plàcids per a l’equip blaugrana, que va arribar a tenir un avantatge de 6 (18-24, minut 22) i va acabar mantenint les distàncies fins al final amb una bona defensa i una gran varietat anotadora. Víctor Tomàs i Jesper Noddesbo (4), Aitor Ariño, Valero Rivero i N’Guessan (3) i Kiril Lazarov i Dika Mem (2) van ser els homes més encertats davant la porteria del Sinfín, que va tenir en Pablo Paredes el seu màxim golejador (5).

"CELEBRAR-HO DE DEBÒ"

«Això no ens ho regala ningú i ho hem de celebrar de debò», va assegurar el capità, Víctor Tomàs, que va reivindicar una vegada més el mèrit d’encadenar un nombre de victòries tan elevat, que no té parangó en l’esport mundial. «S’ha de saber apreciar la nostra feina i la dels nostres rivals, que sempre han lluitat per mirar de posar-nos-ho difícil, com ha passat avui a Santander, en què nosaltres hem sabut anar darrere en el marcador», va afegir  Tomàs. 

Notícies relacionades

«Ens ha costat molt guanyar aquest partit, com ha passat moltes altres vegades. Som feliços per aquesta ratxa magnífica, que volem continuar fent més gran encara», va afirmar Viran Morros. Per la seva part, Raúl Entrerríos, va destacar com han passat de «ràpid aquests tres anys i mig des que vam perdre a Logronyo». «En molts partits hem patit, com ho hem fet avui, però el millor d'aquest equip és que està unit i sempre ho intenta».

 

Temes:

Handbol