El Madrid, entre l'excés de confiança i la tensió pels ultres del Legia

Desplegament policial extraordinari de 2.000 efectius per por dels seguidors violents de l'equip polonès

Zinedine Zidane exigeix el mateix grau d'intensitat que amb el Betis davant un rival que considera al mateix nivell que els blancs

undefined35938980 gra077  madrid  17 10 2016   el delantero portugu s del real161017124713

undefined35938980 gra077 madrid 17 10 2016 el delantero portugu s del real161017124713 / Paco Campos

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Amb quatre empats consecutius resultava inevitable parlar de crisi. Ara, després d’haver golejat el Betis (1-6) en l’última jornada de Lliga, el que es destaca en l’entorn del Madrid és que l’equip blanc suma un total de 22 partits consecutius sense perdre. Així l’hi va fer saber a Zidane ahir. I el tècnic francès no va poder fer menys que esbossar un somriure irònic abans d’indicar que passar d’estar qüestionat a tornar a ser el gran timoner del madridisme, és una cosa d’allò més normal en un equip com el Madrid.

Zidane sap que aviat s’oblidarà això i que ara ja se li exigeix una altra golejada rotunda en el partit de la tercera jornada de la Lliga de Campions, demà al Bernabéu contra el Legia de Varsòvia (20.45 hores, Antena 3 TV). Un partit per al qual el tècnic francès no vol cap baixada de tensió dels jugadors al terreny de joc.

Però la tensió està garantida fora del terreny de joc per la presència de diversos centenars d’ultres del conjunt polonès, amb un pèssim historial d’actes violents, que té pendents la Delegació del Govern i el club, que han organitzat un dispositiu extraordinari de seguretat. A la vora de 2.000 efectius vetllaran perquè el partit es desenvolupi amb total normalitat, amb la seguretat reforçada tant dins com fora de l’estadi.

INCIDENTS A VARSÒVIA

Seran 4.000 els seguidors del Legia que viatjaran a Madrid, entre els quals 500 es troben sense entrada. Unes 300 localitats han anat a parar d’una forma o altra a mans dels seus perillosos ultres, els Teddy Boys 95 (TB95), vinculats amb l’assassinat a trets d’un seguidor del Widzew Lodz fa 11 dies i responsables principals –encesa de bengales, llançament d’objectes i comportament racista durant el partit amb el Borussia– que la UEFA decidís que el partit de la jornada següent, el 2 de novembre també contra el Madrid, es jugui a porta tancada.

Al marge d’això, Zidane vol posar fre com sigui a qualsevol indici d’excés de confiança que pugui portar cap a una nova ensopegada en el moment menys indicat davant un equip com el Legia, que és el pitjor equip del grup. Els polonesos han perdut 0-6 davant el Borussia a Varsòvia i 2-0 contra l’Sporting a Lisboa a més a més de cinc derrotes més en els 12 enfrontaments en la seva lliga.

«Sabem que el camí és molt llarg i hem d’estar molt concentrats a cada partit per arribar a aconseguir alguna cosa important aquesta temporada. És responsabilitat meva fer veure als jugadors que no hi ha mai un partit fàcil. Contra el Betis, els jugadors van fer una feina fenomenal des del començament fins al final.Quan la feina està ben feta podem aconseguir coses», va valorar Zidane.

MOLEST AMB HOLLANDE

Notícies relacionades

Amb qui es va mostrar molest Zidane va ser amb el president de França, Francois Hollande, que ha tornat a criticar el comportament de Benzema. «No és cap exemple de moralitat», ha dit el polític sobre el davanter del Madrid en un llibre que recull les seves converses amb dos periodistes i en el qual també assegura: «No hi ha afecció entre la selecció i el país. En l’equip hi ha paios que vénen dels barris conflictius sense referències, sense valors i que se’n van anar a jugar a l’estranger molt aviat. Han passat de ser nens mal educats a vedets riquíssimes».

«Molesta, s’ha de veure exactament el que va dir, però molesta, sí... A la feina et poden criticar, però no dir coses estranyes», va afirmar  el tècnic francès.