L'ACTUALITAT DE 'LA ROJA'

«Els que malparlen de mi acabaran callats»

Ramos esquiva l'autocrítica i es mostra desafiador arran del penal davant Itàlia

jmexposito35816192 spain s defender sergio ramos heads off the ball during the 161007095122

jmexposito35816192 spain s defender sergio ramos heads off the ball during the 161007095122 / GIUSEPPE CACACE

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

No havia tingut temps material que li arribessin les crítiques pel penal sobre Eder que va impedir que la selecció espanyola sortís victoriosa del Juventus Stadium, però Sergio Ramos, conscient de la transcendència de la seva nova relliscada, va decidir avançar-se als esdeveniments. El capità del Madrid i de la Roja va voler ser el primer a donar el cop i es va precipitar tant com ho acostuma a fer aquesta temporada a la seva àrea, sigui amb el Madrid o amb la samarreta de la selecció espanyola.

Amb les comeses davant el Sevilla, l'Osasuna i el Vila-real, ja són quatre les penes màximes que ha fet des que va començar la temporada. Li urgeix marcar un gol a la porteria del rival de torn per equilibrar els cridaners números que llueix el fogós defensa madridista, que ho tornarà a intentar demà diumenge a Shkoder davant Albània, el líder del grup, en la tercera jornada de la fase de classificació per al Mundial de Rússia del 2018.

«D'errors en podem fer tots, també Buffon, que és un emblema per a Itàlia, però allà l'aplaudeixen i a Espanya et xiulen, és la gran diferència. L'enveja ens domina i aquí l'admiració es veu a cada pas. Que disfrutin ara els que malparlen de mi perquè al final acabaran callats», va dir Ramos després del partit contra Itàlia per comentar a continuació que no estava cabrejat.

DONAR LA CARA

Encara sort, perquè va continuar a la seva. «Jo sóc feliç per sobre de tot. Com deia el gran avi -en referència a Luis Aragonés- tinc l'esquena i el cul pelats. Ni quan m'han lloat m'han pujat els fums al cap, ni amb la crítica m'ensorro. Visc al marge d'això. Quan un és capità, ha de donar la cara i aquí em teniu», va dir el jugador sevillà, que almenys va admetre que alguna cosa, no gaire, havia fet malament en l'acció sobre el davanter italià que va acabar costant l'empat a l'equip espanyol.

«És rigorós, però es pot xiular. És un d'aquells típivs penals que s'n xiula un de quaranta. A mi, per les últimes accions d'aquesta temporada, potser em tenen agafada la matrícula, però no hem de culpar l'àrbitre», va afegir Ramos, que prefereix quedar-se amb la bona imatge donada per l'equip espanyol durant tres quartes parts del partit: «Se'n poden treure moltes conclusions positives deixant de banda el penal. Podíem matar el partit, però el futbol són petits errors que es cometen. Estic orgullós del partit que hem fet».

Un partit satisfactori per a ell, malgrat tot, perquè la selecció espanyola va tornar a recuperar la seva filosofia. «La nostra identitat de joc, tenint sempre la possessió. Hem patit els últims 15 minuts en què ells van aprofitar el seu joc directe, però hem sabut patir».

GREU LESIÓ DE MONTOLIVO

Notícies relacionades

El que no sabia a aquelles hores el central del Madrid és que, a més de cometre el penal, havia deixat fora de la circulació Montolivo per un període de sis mesos. L'entrada per darrere que va fer al centrecampista del Milan al minut 28 li va causar el trencament del lligament encreuat anterior del genoll dret i serà intervingut durant les pròximes hores.

Montolivo, de 31 anys, havia tornat a la selecció italiana després de perdre's l'Eurocopa per problemes musculars i tampoc va poder participar en el Mundial del Brasil dos anys abans per una fractura de peroné que va patir en un amistós de preparació per al torneig mundialista. El seleccionador, Giampiero Ventura, ha cobert la seva baixa amb Marco Benassi, el capità del Torí, per al partit de diumenge contra Macedònia.