GOLF

Els EUA recuperen la Ryder en una electritzant jornada final

lmendiola35762445 mcx01  chaska  united states   02 10 2016   patrick reed of 161002205750

lmendiola35762445 mcx01 chaska united states 02 10 2016 patrick reed of 161002205750 / ERIK S LESSER

1
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA

Europa necessitava una gesta per retenir el títol de la Copa Ryder. Igual que va succeir fa quatre anys a Chicago, al Medinah Country Club, quan va remuntar un desavantatge de quatre punts en l’última jornada. Però, aquesta vegada, la gesta no va arribar, tot i que durant bona part de la jornada hi va creure. Els EUA van poder aixecar el trofeu al Hazeltine National, cosa que no feien des del 2008, imposant-se per 17-11 després de vèncer en 7 dels 12 individuals. I l’honor va ser per a un dels rookies nord-americans, Ryan Moore, que es va adjudicar el punt definitiu en el partit contra l’anglès Lee Westwood.

Malgrat que el suec Henrik Stenson i dos dels debutants, el belga Thomas Pieters i el canari Rafa Cabrera-Bello, van donar tres dels quatre primers punts en els 12 partits individuals a Europa, els EUA no van deixar passar la seva oportunitat.

L’equip dels EUA va iniciar l’última jornada amb un avantatge de 9,5 punts a 6,5, després de dominar amb claredat els four balls de dissabte. Només necessitava cinc punts per recuperar la Ryder. I Reed, Fowler, Koepka, Snedeker Moore els els van donar.

Un duel vibrant entre dos dels jugadors més apassionats de la Ryder –Patrick Reed al costat americà i el nord-irlandès Rory McIlroy per Europa– va marcar el to electritzant de l’última jornada i el nord-americà, esplèndid tots tres dies, va poder fer-se’l seu, i així va obrir el camí per a la reconquista.

Notícies relacionades

A l’estela de Reed es va situar Ricky Fowler, vencedor en el seu duel contra Justin Rose, i ho va intentar també Phil Mickelson, que va treure la seva millor versió, però només va poder empatar amb un sensacional Sergio Garcia en un partit antològic que va acabar amb tots dos en nou sota par.

Amb aquests resultats inicials, els EUA van reduir l’impacte de l’estratègia europea, que va col·locar les seves millors cartes en els primers partits per crear una dinàmica positiva. Li va sortir en part gràcies a Cabrera-Bello (dos dels seus tres punts) i a Pieters (quatre dels seus cinc punts), amb un rendiment superlatiu per a la seva primera aparició, però els últims sis partits de la jornada, especialment el de Brooks Koepka (5 i 4 sobre Danny Willett), van tenir un marcat color local. 

Temes:

Golf