El Barça debuta amb triomf a la Lliga de Campions

L'equip blaugrana s'imposa a la pista del Wisla Plock polonès per 23-28

lmendiola35675216 plock  poland   25 09 2016   jose guilherme de toledo  l  of160925202902

lmendiola35675216 plock poland 25 09 2016 jose guilherme de toledo l of160925202902 / GRZEGORZ MICHALOWSKI

2

En una gran segona meitat, amb Valero Rivera i Wael Jallouz estel·lars, el FC Barcelona va aconseguir la victòria a la pista de l'Orlen Wisla Plock polonès (23-28), en el seu debut a la Lliga de Campions.

Físicament més sencer, sòlid en defensa i amb un Gonzalo Pérez de Vargas intractable (15 aturades), l'equip de Xavi Pascual va notar la falta d'acoblament dels nous fitxatges, però els veterans de l'equip van fer un pas endavant en la segona meitat i no van donar opció a un rival que es va ensorrar després d'arribar al davant al descans (12-11).

El mal inici dels blaugranes, frenats per la duresa de la defensa polonesa i les parades de Rodrigo Corrales (3-0, m.6) va ser un llast tota la primera meitat. Raúl Entrerríos va marcar el primer gol barcelonista després de set minuts en blanc i ni un temps mort de Xavi Pascual (8-5, m.16) va fer reaccionar a la seva defensa, superada clarament per la primera línia polonesa.

L'extremo esquerre Michael Daszek donava el màxim avantatge local als 23 minuts (11-7) i només dues accions de Valero Rivera, un penal i una acció de sis metres, juntament amb un contraatac de Viran Morros, retallaven distància al descans (12-11).

RIVERA, EFECTIU

Dues noves accions de Rivera posaven al davant el Barcelona per primera vegada en el partit a l'inici del segon temps (12-13, m.31) i el Wisla Plock canviava a una defensa pressionant amb el portuguès Gilberto Duarte com més avançat, però un temps de Pascual va centrar la seva defensa i va obligar el tècnic rival a parar el partit per ordenar al seu central, el rus Dimitri Zhitnikov, més mobilitat en la passada.

Però era el Barcelona el que manava en el marcador (15-19, m.42) després del cinquè gol de Valero. A més, Gonzalo començava a mostrar-se intractable sota els pals.

El pivot polonès del Barça, Kamil Syprzak, ampliava més l'avantatge per al seu equip (17-22, m.48). La 'vella guàrdia' de Pascual, amb la inclusió de Rivera, controlava ja totalment el partit i el Wisla responia de manera intermitent, ja sense la força de la primera meitat.

Przybecki optava per jugar sense porter i set jugadors en atac, però era el quadro blaugrana el que ampliava el seu avantatge després del quart gol de penal de Rivera (20-26, m.56) i el partit ja estava totalment decidit fins al definitiu 23-28.

Wisla Plock, 23 - FC Barcelona, 28

FC Barcelona: Pérez de Vargas, Víctor Tomás (4), Viran Morros (1), Sorhaindo (-), Raúl Entrerríos (3), Jallouz (6), Ariño (-) -set inicial-, Dika Mem (-), Syprzak (2), Valero Rivera (7, 4p), N' Guessan (1), Andersson (-) i Lazarov (4).