El jardí de Cristiano

L'ASTRE DEL MADRID ha marcat vuit gols a Cornellà en les seves dues últimes visites

rpaniagua35529483 real madrid s cristiano ronaldo applauds to supporters at th160916190939

rpaniagua35529483 real madrid s cristiano ronaldo applauds to supporters at th160916190939 / Paul White

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

S'acosta la visita del Madrid a l'Espanyol i totes les mirades es dirigeixen al mateix home, a qui hauria de ser l'enemic número u: Cristiano Ronaldo. Els dies previs a aquests partits hi ha sempre el rum-rum d'aquells culers que temen una alfombra vermella per als merengues. Els últims precedents consoliden aquests comentaris. L'Espanyol no venç el Madrid des del 2007, amb 14 derrotes i 3 empats en els seus 17 últims duels, amb menció especial per als dos de la temporada passada, que es van saldar amb un global de 0-12, amb vuit gols inclosos del lusità, que també va firmar vuit gols en les seves dues últimes visites a l'estadi periquito.

Acostumat a inflar les seves estadístiques en feus favorables, Cristiano ha trobat un jardí ideal a Cornellà, on ha marcat 9 dels seus 15 gols a l'Espanyol, el quart equip al qual més ha castigat després del Getafe (20), el Sevilla (20) i l'Athletic (16). El curs passat es va fer un homenatge amb un repòquer que es va obrir al minut 6.

Homenatge i desastre

Fa just un any d'aquella golejada. Les coses han canviat molt en aquests 12 mesos. Llavors hi havia Sergio González a la banqueta, ara hi ha Quique Sánchez Flores. El president era Joan Collet, ara és Chen Yansheng. Aquell dia, Tamudo va rebre un homenatge a la gespa juntament amb el seu fill Eric, el millor d'una tarda que va acabar amb una golejada escandalosa. Però encara queden moltes coses del passat i no és una missió senzilla canviar-les, com està comprovant el nou tècnic, obstinat a acabar amb aquell debilitat anímica d'un equip acostumat a moure's amb por per baix.

«A l'Espanyol hi ha una mentalitat retreta i una mica perdedora. No volem ser un club perdedor, això no encaixa amb la història periquita. Som el setè club històric de la Lliga, volem mirar cap amunt», va afirmar Quique en una entrevista amb la cadena COPE. L'equip necessita un triomf de prestigi per iniciar aquesta metaformosi. Guanyar el Madrid seria la millor manera d'acabar amb aquests temors, però no serà fàcil. «El Madrid està fort. Zidane ho està fent molt bé. És un gran equip amb molts recursos», va analitzar l'entrenador, que intentarà revertir la tendència dels últims temps.

L'Espanyol no només no guanya al Bernabéu des del 1996, sinó que tampoc és capaç de tombar el Madrid a casa des del 20 d'octubre del 2007, quan l'equip d'Ernesto Valverde es va imposar al de Bernd Schuster, que es va plantar a Montjuïc com ara, de líder i invicte. Riera i Tamudo avançar l'Espanyol, mentre Ramos va reduir distàncies al minut 89. Des de llavors, no s'ha tornat a veure un triomf periquito. En els duels a Cornellà des del 2009 l'Espanyol ha encaixat 20 gols i només n'ha marcat dos, tots dos aconseguits per Stuani.

Golejada històrica

La plantilla ha patit una gran mutació aquest estiu, amb 11 fitxatges i 22 baixes, però continuen jugadors que van patir el ridícul de l'any passat i volen un capgirament. «Ja toca guanyar el Madrid. Sabem el seu potencial, però ho donarem tot. És un equip al qual es pot trobar algun buit. Són tres punts més, però per a la motivació puntuen doble», reflexiona el capità Javi López.

Notícies relacionades

Després de sumar dos punts en tres jornades, falta aquella victòria que permeti mirar amb optimisme el futur. «El Madrid és difícil però intentarem guanyar-lo amb les nostres armes. Estaria bé trencar l'estadística negativa per guanyar confiança», aporta Gerard Moreno, el pitxitxi periquito. «No tenim ganes de revenja, però van ser resultats que ens van fer mal. A casa mai ens havia passat una cosa igual», apunta el comodí Víctor Sánchez.

El 0-6 de l'any passat és la golejada més gran a casa patida pels periquitos en la història de la Lliga. Fins llavors el marcador més voluminós era l'1-5 davant el Barça la temporada 2010-11. La Reial Societat també va marcar cinc gols a Cornellà el curs passat. El pitjor resultat de l'Espanyol a domicili també va ser contra el Madrid, en les campanyes 1991-92 i 1942-43. Les dues visites es van saldar amb un 7-0. Demà toca canviar la història. «Hem fet un reset. Estem en una nova etapa, nou projecte, nova campanya. Creiem decididament en les nostres possibilitats des de la humilitat», conclou Gerard Moreno.