FUTBOL

Villar es queda sense suports i retira la seva candidatura a la presidència de la UEFA

El dirigent podrà presentar-se a les eleccions a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol

tecnicomadrid34750244 files  this file photo taken on february 25  2016 shows uefa

tecnicomadrid34750244 files this file photo taken on february 25 2016 shows uefa

2
Es llegeix en minuts

Ángel María Villar va retirar ahir la candidatura a la presidència de la UEFA per la falta de suport, cosa que li impediria guanyar les eleccions del dia 14. La seva renúncia li permetrà seguir aspirant a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), els comicis de la qual se celebraran a finals de desembre.

Les grans federacions europees li han girat l’esquena a Villar. França, Rússia, Alemanya, entre altres, s’han decantat per l’eslovè AlexanderCeferin, recolzat també per l’actual president de la FIFA, Gianni Infantino, i bona part de la maquinària de la UEFA. Tot indica que l’eslovè no tindrà rival en l’altre candidat, l’holandès Michael van Praag, president de la federació holandesa i expresident de l’Ajax, que en principi té fins i tot menys suports que el dirigent espanyol.

 

CORRUPCIÓ

Les grans federacions europees  donen l'esquena al president de la RFEF i deixen via lliure a l'eslovè Ceferin

En la decisió del dirigent basc també ha pesat la certesa que està considerat com a persona molt pròxima a la vella guàrdia de la FIFA. Els escàndols de corrupció que van acabar amb la inhabilitació de Jospeh Blatter i les aspiracions de Michel Platini de succeir-lo al capdavant de la FIFA suposaven un obstacle insalvable en el seu camí cap a la presidència de la UEFA.

La renúncia del president de la RFEF no li impedirà continuar com a vicepresident de l’organisme rector del futbol europeu, ja que segons sembla ha pactat amb el mateix Ceferin mantenir la vicepresidència que ocupa des de l’any 2002. Ara es bolcarà a renovar el seu mandat en la federació per quatre anys més, cosa que podria ampliar la seva permanència en el càrrec de 32 anys.

La concurrència de Villar a les eleccions federatives no suposa una bona notícia per als altres dos precandidats, l’actual secretari general de la RFEF, Jorge Pérez, i Miguel Ángel Galán, president de CENAFE (Centre Nacional de Formació d’Entrenadors). En el seu camí a una nova reelecció, Villar haurà d’abordar les querelles interposades contra ell per haver endarrerit el calendari electoral i pels presumptes tractes de favor al Recreativo i al Marino.

Notícies relacionades

 

La decisió de Villar limita les possibilitats de  Jorge Pérez i Miguel Ángel Galán d'accedir a la presidència de la RFEF

AUTORITZACIÓ DE LA FIFA

Villar va confirmar els rumors que estaven circulant en les últimes setmanes, encara que casualment va fer oficial la seva renúncia quatre dies després que la FIFA l’autoritzés a presentar-s’hi a l’haver superat «amb èxit el control d’elegibilitat».