L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

La revolució de l'Espanyol de Míster Chen

"Tenim una plantilla impressionant", diu Ángel Gómez, el director esportiu periquito, després d'un frenètic estiu amb 33 operacions

rpaniagua35346933 gra212  cornell   barcelona   01 09 2016   el central mexica160901202056

rpaniagua35346933 gra212 cornell barcelona 01 09 2016 el central mexica160901202056 / QUIQUE GARCIA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Sobre la botzina i gairebé en el temps afegit es va tancar el mercat de fitxatges de l'Espanyol, amb la rescissió de contracte de Ciani i la contractació agònica d'Álvaro Vázquez. El davanter badaloní es va convertir en l'11è reforç d'un frenètic estiu que mai oblidarà Ángel Gómez, el director esportiu periquito que ha patit aquests tres mesos plens de rumors, ofertes, fitxatges, sortides i decepcions. 

"Quan vaig arribar vaig dir que volia jerarquia futbolística, jugadors experimentats i ADN Espanyol. A día de hoy crec que són les virtuts que tenim. Tenim una plantilla impressionant" (Ángel Gómez)

Fins a 33 operacions entre entrades i sortides ha tancat el club en el primer curs complet del president Chen Yansheng. I encara no s'ha donat la carpetada definitiva. Podria arribar un últim reforç, tal com permet el reglament. L'Espanyol busca un jugador lliure, sense contracte amb cap equip, que pugui jugar de central lateral dret, les posicions amb menys competència. No pot ser extracomunitari, ja que Óscar DuarteDiego Reyes i Hernán Pérez ja cobreixen les tres places.

El club encara podria  fitxar un jugador lliure. Es busca un central que pugui actuar de lateral dret

"S'ha de felicitar el club per treure el màxim profit del que teníem. Ha sigut impressionant. L'1 de juliol em semblava molt difícil, ara s'ha de confiar en aquesta plantilla, estem molt il·lusionats", va assegurar Gómez, que va recordar les paraules de la seva presentació, quan va resumir el que buscava per a l'equip: "Volia jerarquia futbolística, jugadors experimentats i ADN Espanyol. Avui en dia crec que són les virtuts que tenim. És una plantilla impressionant".

Fins a 11 cares noves té el conjunt periquito. De l'equip titular de l'any passat, a penes es mantenen Javi LópezÓscar DuarteVíctor SánchezHernán Pérez Gerard Moreno. El centre del camp i l'atac tenen molt bona pinta, amb molts recursos i opcions.

200 NOMS

Menys efectius hi ha enrere, amb només tres centrals purs, encara que David López pot ajudar aquí també, i un sol lateral dret, el capità Javi López. Per això es busca encara aquest comodí a la defensa que podria arribar en el mercat de jugadors lliures. 

"Héctor Moreno i Rafa Márquez són grans amics. Les vull molt. Espero que em vagi com a ells a Barcelona, però no em vull comparar amb ningú. Vull escriure la meva pròpia història" (Diego Reyes)

"Han sonat 200 noms. Per molts vam demanar informació i es va fer un primer contacte, però per fer una oferta hi ha casos molt concrets. La llista era immensa". Dels 11 fitxatges, tres es van tancar l'últim dia, en què també hi va haver quatre sortides. Pau se'n va anar cedit al Tottenham, que té una opció de compra de set milions. 

PROJECTE ATRACTIU

El director esportiu va analitzar els últims moviments de la plantilla en la presentació de Diego Reyes, el central mexicà de 23 anys que procedeix del Porto després de jugar una campanya a la Reial Societat. La cessió és gratuïta amb una opció de compra de set milions d'euros. Si no s'exerceix l'entitat blanc-i-blava n'hauria d'abonar uns 300.000. 

"Vinc a guanyar-me un lloc. Vull ajudar l'equip dins i fora del camp. El que més m'ha atret és el projecte, amb grans jugadors i talent per guanyar coses", va comentar l'internacional mexicà, campió olímpic als Jocs de Londres.

DIEGO LÓPEZ I ÁLVARO

Notícies relacionades

Abans d'aceptar l'oferta perica, va parlar amb Héctor Moreno, que li va donar excel·lents referències. També amb Rafa Márquez, un dels seus ídols. "Els estimo molt, són grans amics. Espero que em vagi com a ells a Barcelona, però no em vull comparar amb ningú. Vull escriure la meva pròpia història", va concloure el central.

Aquest divendres serà el torn de Diego López Álvaro Vázquez, que seran presentats junts aCornellà. L'exporter del Madrid i el davanter català, que torna a casa després de passar pel Getafe, van ser els últims cromos d'un àlbum il·lusionant.