LA JORNADA DE LLIGA

L'Espanyol pateix un altre revés davant el Màlaga

L'equip periquito es va avançar 2-0 però va acabar empatant en un pèssim final

 

  / EFE / ALEJANDRO GARCÍA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’il·lusionant Espanyol de Quique Sánchez Flores i Chen Yansheng segueix sense guanyar després de dues jornades. A la patacada del Sánchez Pizjuán (6-4), on es va exhibir una fragilitat defensiva preocupant, s’hi va sumar ahir un dolorós empat en l’estrena a casa davant el Màlaga (2-2). Guanyava el quadro periquito per 2-0 i ho va acabar perdent tot en una mitja hora final lamentable. Els errors defensius van tornar a enfonsar l’Espanyol. Els 17.700 aficionats que van anar a l’estadi a les 22.00 hores d’un divendres d’agost van tornar a casa amb una altra empipada.

Un punt en dues jornades no és el balanç que esperava una entitat que està fent un considerable esforç per escapar de les penúries i situar-se en la zona noble de la Lliga. Encara és aviat per parlar de dubtes, però el començament no ha sigut bo i el pròxim rival a casa, per exemple, serà el Reial Madrid, el 18 de setembre. Abans es jugarà a Anoeta. L’equip ha d’obtenir resultats per enfortir la il·lusió que tenen tots els periquitos. 

MARC ROCA, A L’EIX

L’Espanyol necessitava un canvi radical d’imatge després del daltabaix de Sevilla, on hi va haver 10 gols, 4 de l’Espanyol, un bon rendiment ofensiu que no va servir de res. Sampaoli, el tècnic de l’equip andalús, va acabar molt satisfet del partit, que es va ajustar perfectament al seu llibret, tot al contrari que Quique, més partidari d’un equip sòlid i solvent. Trobar aquesta serietat era el repte davant el Màlaga. 

Mister Chen no es va voler perdre l’estrena de l’equip a casa. El president xinès va arribar a Barcelona per comandar les negociacions de l’última setmana de mercat. La seva il·lusió era assistir també a la primera victòria de la temporada, però tot se’n va anar en orris  al tram final del xoc. Van repetir 9 dels 11 titulars de Sevilla, amb un doble pivot nou integrat per Javi Fuego i el jugador del planter Marc Roca, de 19 anys. El tècnic li va obrir les portes a l’stage d’Holanda i ahir li va demostrar la seva confiança. Víctor Sánchez es va situar de lateral esquerre en lloc de Rubén Duarte. 

DOBLET DE GERARD

Al davant, el Màlaga venia d’empatar a casa davant l’Osasuna. Juande Ramos, el tècnic que va durar cinc partits a la banqueta periquita el 2002, va apostar per la continuïtat. No hi va haver un dominador en l’inici fins que va aparèixer Gerard Moreno per culminar un contraatac llançat per Baptistao. L’exjugador del Vila-real es va cuinar el gol i va batre a Kameni amb un xutàs amb l’esquerra que va tocar en Llorente (m. 27).  

Notícies relacionades

L’àrbitre la va encertar a l’anul·lar un gol d’Álvaro per fora de joc (m. 34) i l’equip es va mantenir ferm fins al descans. Va patir més la segona meitat, amb un Màlaga més ambiciós que es va apoderar de la pilota. Quan pitjor estava el quadro local, Gerard va tornar a exercir de salvador al picar de cap una falta servida per Piatti (m. 61). 

El partit tenia bona pinta amb mitja hora per jugar, però hi ha coses que sembla que no canviaran mai. L’Espanyol, el més golejat el curs passat, va començar a tremolar, Roberto va fallar en una sortida i Llorente va reduir distàncies (m. 66). L’angoixa va continuar, Juande ho va posar tot en l’atac i el drama es va confirmar amb l’empat de Charles en el minut 89. H

Espanyol, 2; Màlaga, 2

GOLS: 1-0 (m. 27), Gerard Moreno; 2-0 (m. 61), G. Moreno; 2-1 (m. 66), Llorente; 2-2 (m. 89), Charles.