La jamaicana afegeix el títol de 200 al de 100 al superar l'holandesa Schippers

/ REUTERS / DAVID GRAY

1
GERARDO PRIETO / RIO DE JANEIRO

La jamaicana Elaine Thompson és la nova reina de la velocitat. Al seu or en els 100 metres, derrotant la favorita, la seva compatriota Shelly-Ann Fraser-Pryce, ha sumat aquest dimecres el títol olímpic en 200 amb 21.78 segons, seguida de l'holandesa Dafne Schippers (21.88), que va intentar atrapar la seva rival en l'últim tram amb la maniobra 'peixinho' (piscina), avançant el cos sobre la línia d'arribada fins a caure sobre la pista, aquesta vegada sense aconseguir el seu objectiu.

Thompson succeeix en el més alt del podi la nord-americana Allyson Felix, la campiona a Londres 2102. Felix va ser derrotada a Rio en la final de 400 per la bahamiana Shaunae Miller gràcies precisament al seu 'peixinho' sobre la meta. Miller va assegurar que la seva maniobra no va ser intencionada sinó instintiva.

Thompson suma un triomf més per als atletes jamaicans, que segueixen acaparant medalles en les proves curtes. Aquest dijous (03.30 matinada de divendres a Espanya)  Usain Bolt tindrà l'oportunitat d'aconseguir una victòria més en la final de 200 i sumar el seu vuitè or olímpic.

RÈPLICA DELS EUA

La rèplica als velocistes jamaicans va arribar en la següent prova, quan les tres corredores de tanques nord-americans, Brianna Rollins (12.48), Nia Ali (12.59) i Kristi Castlin (12.61) van copar el podi aconseguint el triplet en els 100 tanques.

En la final de longitud, les nord-americanes Tianna Bartoletta i Brittney Reese van protagonitzar un duel  domèstic i molt ajustat, decidit a favor de la primera (7,17 metres) en el cinquè salt, avantatjant la seva rival, que va liderar la prova fins llavors, per només dos centímetres.

L'única atleta russa en aquests Jocs, Darya Klishina, es va classificar en novena posició amb un millor salt de 6,63. Klishina havia denunciat la suposada trama de dopatge estatal practicada al seu país i finalment va ser autoritzada a participar a Rio.