OLIMPISME

Lavillenie plora al podi per les esbroncades del públic

El perxista francès no va poder contenir les llàgrimes mentre li entregaven la medalla de plata al tornar a patir la ira dels espectadors brasilers

 

  / AFP / FRANCK FIFE

1
Es llegeix en minuts

Thiago Braz da Silva va donar al Brasil la seva segona medalla d'or al superar en la final de salt amb perxa el francès Renaud Lavillenie, gran favorit per repetir el títol que va aconseguir a Londres 2012. El brasiler de 22 anys va batre el millor registre olímpic al saltar 6,03 metres en un emocionant desenllaç marcat per les esbroncades rebudes pel seu contrincant durant els últims salts.

"Això no és futbol. És la primera vegada que veig una cosa així en atletisme", va declarar després de la prova Lavillenie, que va arribar fins i tot a comparar la seva situació amb la que va patir Jesse Owens als Jocs de Berlín del 1936, quan els atletes afroamericans van patir un tracte racial per part del públic nazi. Tot i que va rectificar les seves paraules hores després, la duresa amb què va criticar el públic brasiler va provocar que aquest reaccionés d'una manera encara més aïrada en la cerimònia d'entrega de medalles que va tenir lloc aquest dimarts.

ACTITUD REINCIDENT

Notícies relacionades

Al podi, i mentre li entregaven la medalla de plata, Lavillenie no va poder contenir les llàgrimes enmig d'una sonora xiulada tot i els intents de Da Silva per aturar aquest comportament, aplaudint fins i tot el francès amb esportivitat. Un gest que el mateix Lavillenie va reconèixer a través d'unes fotos penjades al seu perfil de Twitter, on es pot veure com el brasiler el consola.

Es tracta d'un nou episodi dins de la qüestionable actitud dels espectadors de Rio que ha indignat molts atletes al patir xiulades i esbroncades constants durant les seves competicions. El velocista nord-americà Justin Gatlin o els gimnastes masculins que competien en terra contra els brasilers en són només alguns exemples, als quals s'hauria de sumar l'actitud inquieta i sorollosa dels espectadors de partits de tennis, com el que va enfrontar Rafa Nadal i Kei Nishikori.