Dia 8. Gran victòria del waterpolo femení davant la Xina (8-12)

Espanya es queda sense vòlei platja a Rio i el ciclisme segueix sense fortuna al velòdrom

segea35095154 rio de janeiro brazil 13 08 2016 laura lopez ventosa of160813185106 / ORESTIS PANAGIOTOU

segea35095154 rio de janeiro  brazil   13 08 2016   laura lopez ventosa of160813185106
segea35096233 2016 rio olympics   beach volleyball   men s round of 16   b160813182439
segea35094862 new zealand s olivia podmore  l  and spain s tania calvo bar160813185121

/

3
Es llegeix en minuts
EDU SOTOS / RIO DE JANEIRO

VÒLEI PLATJA

Espanya es queda sense representació

Sobre la sorra de Copacabana i desafiant l'onatge de l'Atlàntic Sud, l'Arena Vòlei de Rio 2016 s'ha convertit els últims dies en una fortalesa custodiada per 13.000 eufòrics ‘torcedores’. Ha sigut aquí, en aquest verdader ‘infern carioca’, on el duo espanyol de vòlei platja, Pablo Herrera i Adrián Gavira, ha intentat aconseguir aquest dissabte una victòria èpica contra els brasilers i actuals campions del món, Alison Cerruti i Bruno Schmidt. Encara que els quarts de final s'han acabat escapant (2-0), l'experiència d'enfrontar-se amb els millors a l'epicentre mundial del vòlei platja va ser inoblidable.

Només de posar un peu a la sorra, un rugit ha sorgit d`'entre les grades. “Ha tremolat fins i tot la sorra”, va reconèixer el veterà Herrera, plata a Atenes 2004 i quarta participació en uns Jocs als seus 34 anys. Molt més expressiu, el gadità Gavira, de 29 anys, no ha escatimtr les paraules per definir la sensació d'enfrontar-se al Brasil al seu temple.“L'ambient ens ha deixat sense paraules. La veritat és que en un primer moment acolloneix però hem sabut reaccionar i marxem amb la cap molt alt”, ha apuntat el de San Roque.

Els espanyols no han venut barat el pas a quarts. La igualtat ha marcat l'inici del partit. A cada punt dels brasilers Copacabana vibrava com si es tractés de la final d'un Mundial de Futbol. La mateixa intensitat ensordia els espanyols cada vegada que posaven la pilota en joc. Amb el marcador 23-22, la tensió produïda per la grada va fer que Gavira fos sancionat al reclamar una falta en atac més que dubtós. Finalment, per deliri de la ‘torcida’, el primer set (24-22) ha acabat del costat dels locals.

“És una pena perdre contra els campions del món per un marge tan ajustat. Veure que els tens contra les cordes en el primer set i que se t'escapi ens ha pesat molt”, ha apuntat Herrera que malgrat el seu 1,93 cm d'altura poc ha pogut fer davant la muralla d'Alison Cerrutti 'O Rei da Praia', ni més ni menys que 2,03 cm de pur múscul. Amb el primer set perdut, la pressió local ha acabat enfonsant el somni olímpic dels nostres en el segon set (21-13). “Han collat a fons en el segon i se'ns han escapat”, ha admès el castellonenc.

L'‘infern’ de Copacabana s'ha cobray una nova víctima. Un dia abans, Elsa Baquerizo i Liliana Fernández havien caigut amb les russes en vuitens i també deien adéu a Rio. Però en el comiat dels nois no hi ha hagut rastre de tristesa, el contrari. Somrient, Herrera ha revelat que el partit els ha fet complir un somni de la infància: “Des de petit el meu somni era guanyar el Brasil, a Copacabana i en uns Jocs Olímpics. No ha pogut ser però ens quedem amb el record del nostre primer set. Marxem molt orgullosos”.

WATERPOLO

Espanya guanya amb facilitat la Xina

La victòria per 8 a 12 davant la Xina d'aquest dissabte ha arribat en l'últim partit d'Espanya de la fase de grups. L'excessiu clor per l'estrany color de la piscina i el sol de cara no han sigut rivals per a les jugadores de Miki Oca, que s'han imposat sobre els obstacles i sobre les xineses des del principi. El gran partit de Laura Ester a la porteria i l'efectivitat de cara a meta han sigut claus a l'hora de firmar aquesta victòria. Espanya ha anat per davant de la Xina durant tot el partit, però no ha aconseguit destacar en el marcador.

8 Xina: Yang (p), Peng (p), Ma (2), Mei, Xiong, Niu (1), C.Zhang (4), Zhao, Sun, Song, W.Zhang, Wang i J.Zhang (1).

12 Espanya: Ester (p), Herrera (p), Bach, C.Espar, A.Espar, Forca (2), García (3), Leitón, López (4), B.Ortiz (1), M.Ortiz, Peña i Tarragó (2).

CICLISME

Notícies relacionades

Sense sort al velòdrom

Helena Casas i Tania Calvo han quedat eliminades de la competició de keirin en el velòdrom del Parc Olímpic. Casas ha acabay tercera en la segona ronda de repesca, i Calvo quarta en la mateixa prova, després de haver caigut en la tercera sèrie de la primera ronda amb la francesa Virginie Cueff i la neozelandesa Olivia Podmore.Calvo i Casas van quedar setenes divendres en la competició de velocitat per equips.