Detingut el cap de l'equip d'atletisme de Kenya per dopatge

Michael Rotich ha sigut repatriat des de Rio a Nairobi i està acusat de suborn a canvi d'alertar sobre els controls per sorpresa

segea35047467 kenyan olympics athletics manager michael rotich  2r  walks 160811135239

segea35047467 kenyan olympics athletics manager michael rotich 2r walks 160811135239 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

El director tècnic de l'equip d'Atletisme de Kenya als Jocs Olímpics de Rio, Michael Rotich, ha sigut detingut a Nairobi després de la difusió d'informacions que revelen que estava disposat a acceptar un suborn a canvi d'alertar sobre controls de dopatge. Rotich estarà sota custòdia policial durant quatre setmanes a la capital kenyana, després d'haver sigut repatriat dimarts passat des del Brasil i detingut a l'aeroport internacional Jomo Kenyatta de Nairobi, han informat aquest dijous mitjans locals.

La Policia investiga una gravació en què es mostrava disposat a avisar un entrenador britànic sobre la realització de proves de dopatge a canvi del pagament de 10.000 lliures (11.600 euros). Segons la magistrada que ha ordenat la detenció de Rotich, les acusacions contra el cap de l'atletisme kenyà "són greus, ja que donen una mala reputació al bon nom d'aquest país, una potència esportiva respectada", recull el 'Daily Nation'.

INVESTIGACIÓ PERIODÍSTICA

Notícies relacionades

El responsable de l'equip d'atletes kenyà va negar les acusacions i va afirmar que havia lluitat contra el dopatge durant els 40 anys que ha dedicat a l'entrenament. Rotich, de 68 anys, estarà detingut a la comissaria de Gigiri, en un barri acomodat de la capital de Kenya, Nairobi. La filmació que ha originat les acusacions contra Rotich, realitzada pel diari 'Sunday Times' i el canal de televisió alemany ARD (els mateixos que van destapar el dopatge organitzat a Rússia), és un nou cop a la reputació esportiva de Kenya, que ha rebut greus acusacions de dopatge en els últims mesos.

Kenya va aprovar l'abril passat una nova llei antidopatge després que l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) li concedís un ultimàtum per fer-ho i evitar així possibles sancions que podien, fins i tot, impedir als seus esportistes participar en els Jocs Olímpics de Rio. En els últims anys, Kenya, la primera potència de fons en l'atletisme mundial, ha registrat més de 40 positius en controls de dopatge.