Les 'Guerreres' mostren la seva millor cara i superen el Brasil (24-29)

L'equip espanyol d'handbol s'imposa a un rival molt exigent amb una actuació molt completa i posa rumb a quarts de final

undefined35044250 man04  r o de janeiro  brasil   10 08 2016   la espa ola ner160810190650

undefined35044250 man04 r o de janeiro brasil 10 08 2016 la espa ola ner160810190650 / Lavandeira jr

2
JOAN CARLES ARMENGOL / RIO DE JANEIRO

L'enorme pressió ambiental al Future Arena de Río no va poder amb les 'Guerreres' d'handbol, que van firmar davant el Brasil un triomf per somiar (24-29) i es van col·locar a les portes dels quarts de final. Una victòria de gran impacte davant les amfitriones, molt crescudes després d'haver superat Noruega, la vigent campiona olímpica, mundial i europea, que al seu torn s'havia imposat a Espanya en la jornada anterior.

Una derrota que no va deixar cap marca en la confiança i les aspiracions de l'equip dirigit per Jorge Dueñas, que va tornar a presumir de la fortalesa mental d'un grup molt equilibrat que va saber mantenir la calma en els moments més complicats, en què fins i tot va quedar patent la parcialitat d'un arbitratge molt casolà, com era d'esperar.

EQUILIBRI DEFENSIU

Tot va començar amb una portentosa posada en escena de la portera Silvia Martínez, que va tocar el 60% de parades en el primer temps, un gran equilibri en defensa i un desplegament ofensiu de molt alt nivell, davant del qual les brasileres a penes podien oposar la fortalesa d'Amorín.

La mobilitat i anticipació espanyola van facilitar també clares sortides al contraatac que van col·locar un rotund 6-11 en el marcador als 18 minuts. Si al descans l'avantatge espanyol es va quedar en 12-15 va ser per l'escàs encert de Mangué en el llançament i un parell de tirs a la fusta.

COMPLICACIONS

Les coses es complicarien molt més en el segon temps quan els àrbitres sud-coreans van posar bastant de la seva part per afavorir la reacció local al deixar dues vegades el conjunt espanyol amb quatre jugadores en pista per dues dobles exclusions, les últimes d'Eli Chávez i Marta Mangué a sis minuts del final, cosa que va permetre al Brasil posar-se a només un gol (24-25).

Nerea Pena

JUGADORA DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

M'atreveixo, és clar que m'atreveixo. Si juguem així, em veig a la final"

La selecció espanyola va superar tan dramàtica situació a base d'entrega i sobretot d'aplom i serenitat. També gràcies al talent i habilitat de Macarena Aguilar, que va trencar la defensa brasilera en dues penetracions que van acabar en gol i va forçar dues exclusions rivals que van segellar el triomf final amb un últim parcial de 4-0 favorable.

Nerea Pena, la màxima golejadora espanyola, ho tenia clar al finalitzar el partit. “M'atreveixo, és clar que m'atreveixo. Si juguem així, em veig a la final. S'ha d'anar pas a pas, però la final és possible”.