Lleonart obre la porta dels quarts a l'últim minut contra Nova Zelanda (2-3)

segea35025870 spain s josep romeu l chases new zealand s blair hilton du160809174919 / MANAN VATSYAYANA

segea35025870 spain s josep romeu  l  chases new zealand s blair hilton du160809174919
segea35028740 rug01  r o de janeiro  brasil   09 08 16   el jugador del eq160809174932
segea35031543 rio de janeiro  brazil   09 08 2016   ander elosegi of spain160809204901

2
JOAN CARLES ARMENGOL / RIO DE JANEIRO (Enviat especial)

HOQUEI

Tercera victòria de l'equip espanyol

Un golàs de Xavi Lleonart a l'últim minut del partit contra Nova Zelanda va donar a Espanya la seva tercera victòria (2-3) en l'hoquei de Rio, amb la qual obre la porta dels quarts de final quan falten els dos últims partits del grup amb Bèlgica i la Gran Bretanya. L'hoquei va ser just aquest dimarts amb els 'RedSticks', que van ser clarament superiors a Nova Zelanda, un equip fort físicament que es va veure desbordat per la qualitat d'Espanya i que va estar a punt d'emportar-se un punt gràcies al fet que els àrbitres li van donar per bo un gol de penal córner un pèl qüestionable.

Però la fe mou muntanyes i Lleonart, que està en estat de gràcia, va agafar una bola en l'última jugada per resoldre un partit en què el seu equip va marcar el primer gol en el primer minut i va tenir 11 penals córner pels tres del rival. Tres d'ells van ser al començament i en el tercer Roc Oliva va obrir el marcador. No obstant, Nova Zelanda va empatar dos minuts més tard.

Espanya manava al camp, amb més capacitat ofensiva, i el seu segon gol es va produir quan Álvaro Iglesias va arribar fins a la línia de fons i va endarrerir la bola per a Álex Casasayas que la va empènyer a gol. Després va arribar la jugada polèmica del partit quan Nova Zelanda va marcar de penal i Espanya va demanar la revisió del gol per vídeo i, encara que va semblar que la bola no entrava, l'àrbitre va concedir el gol.

Després del descans, Espanya es va animar i va aparèixer el millor joc de Lleonart per acabar marcant a un minut del final, i l'equip va aconseguir una altra nova victòria en un torneig olímpic que per ara marxa de forma fenomenal.

2 - Nova Zelanda: Manchester; Child; Coughland, Hilton, Archibald, Woods, Russell, Tarrant, McAleese, Inglish, Wilson -equip inicial-, Shaw, Neal, Panchia, Jenness, Philips.

3 - Espanya: Cortés: Delas, Mir, Piera, Enrique, Alegre, Terraza, Oliva, Quemada, Ruiz, Lleonart -equip inicial-, Pérez-Pla, Ruiz, Iglesias, Sallés, Casasayas

TIR AMB ARC

Primer desencant del dia

L'arquer gallec Miguel Alvariño, el primer espanyol a guanyar un títol de la Copa del Món de tir amb arc, va ser eliminat aquest dimarts en la segona ronda de la competició individual pel coreà Lee Seung-yun, campió mundial el 2013 i un dels favorits. Alvariño va ser campió a la Copa del Món de l'any passat a Mèxic i or als Jocs Europeus de Bakú en arc monobloc (precisament la modalitat olímpica). A Rio, abans de caure eliminat, va superar en la primera ronda el francès Daniel Lucas per 6-0, però no va resistir en la segona contra Lee Seung-yun, davant del qual va caure per 7-1. Alvariño va estar perfecte en cinc de les seves rondes amb 10 tirs al blanc, però el sud-coreà ho va fer en sis. Senzillament, l'esportista gallec no va tenir sort.

RUGBI

Debut masculí amb derrota

En la doble jornada d'aquest dimarts, en el que ha suposat l'estrena masculina en rugbi 7, Espanya es va trobar amb un equip potentíssim davant, ni més ni menys que Sud-àfrica, davant del qual es va poder fer ben poc; això explica la clara derrota per 24-0, amb un domini total per part del conjunt africà. Espanya va estar a punt d'aconseguir un assaig, però la fèrria defensa de Sud-àfrica ho va evitar. "Hem jugat contra el millor equip del món, que van anar per totes", va reconèixer el jugador Ángel López. A les 21 hores es disputa el segon partit contra Austràlia.