inauguració

Vanderlei de Lima, l'atleta que ha encès el peveter dels Jocs Olímpics de Rio

L'esport li torna el moment d'or que mai va arribar a tenir després de ser agredit a Atenes 2004, quan anava primer a la marató

dcaminal34944704 former brazilian athlete vanderlei cordeiro lights the olymp160806082435

dcaminal34944704 former brazilian athlete vanderlei cordeiro lights the olymp160806082435 / JEWEL SAMAD

1
Es llegeix en minuts

Vanderlei de Lima ha sigut l'encarregat d'encendre el peveter dels Jocs Olímpics de Rio.

L'atleta que no va aconseguir guanyar l'or a la marató d'Atenes 2004 al ser agredit per un espectador (només va obtenir la medalla de bronze) es va guanyar el cor dels brasilers al perdonar públicament el seu agressor i acceptar el resultat de la carrera.

Aquesta matinada, després de més de tres hores de cerimònia, la torxa olímpica ha fet la seva aparició al Maracanà de la mà del triple vencedor del Roland Garros Gustavo Kuerten. La passejada de ‘Guga’ gairebé ha fet caure el públic, que no ha pogut contenir el crit. Però el gran honor, el més gran de tots, ha estat reservat a De Lima. 

Vuit anys després, l'esport li torna a Vanderlei de Lima el moment d'or que mai no va arribar a tenir. 

EL PEVETER

Notícies relacionades

Amb el peveter encès en una psicodèlica escultura penjada al punt més alt de l'estadi Maracanà, uns impressionants focs artificials van brillar al cel de Rio marcant el final d'una cerimònia que va complir i de sobres les expectatives dels més exigents.

De l'èxit o fracàs dels pròxims dies en dependrà en gran mesura el destí d'una nació que anys enrere va arribar a tocar el cel amb els dits però que ara ha de demostrar que serà capaç de mantenir-se dempeus quan l'economia s'ensorra. Els atletes del Brasil saben que ha arribat l'hora de recuperar l'orgull perdut, la història els espera i el seu públic els farà costat.