Periodistes catalans a Rio, enmig d'un tiroteig

Enviats especials de Mundo Deportivo i La Vanguardia van haver de fer cos a terra prop d'una favela

jcarmengol34934865 gr01  r o de janeiro  brasil   05 08 2016   un militar vigil160806171351

jcarmengol34934865 gr01 r o de janeiro brasil 05 08 2016 un militar vigil160806171351 / Jorge Zapata

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / RIO DE JANEIRO (enviat especial)

La fama de ser una de les ciutats més perilloses del món s'està confirmant a Rio de Janeiro. Els incidents són freqüents, fins al punt que no és difícil trobar-se enmig d'un tiroteig malgrat prendre totes les precaucions.

Això és el que els ha succeït aquest dissabte al matí, primer dia efectiu dels Jocs, als enviats especial de 'Mundo Deportivo', David Llorens i Joan Justribó, i al col·laborador de 'La Vanguardia', Carlos Martín, quan en companyia d'altres periodistes finlandesos, russos i brasilers estaven esperant l'autobús que els havia de transportar des de l'allotjament a les seus olímpiques corresponents.

El so de diversos trets a la pròxima favela de Jacaré, a l'altre costat de la carretera, els ha obligat a refugiar-se, cos a terra, darrere d'un cotxe, seguint les alarmants instruccions del conductor. Els trets han prosseguit i, en un moment de més calma, els reporters han pogut córrer a refugiar-se a l'entrada d'un centre comercial.

Notícies relacionades

Segons sembla, els trets procedien de la Policia, que estava intervenint en uns disturbis provocats a la pròxima favela, situada a la zona de Barra de Tijuca, no gaire lluny del centre neuràlgic dels Jocs, el Parc Olímpic.

“Ens han dit que tinguem paciència i estiguem ben protegits, que aquí a Rio és habitual i que en aquestes situacions millor ser caut per evitar una bala perduda”, han explicat els enviats especials catalans, que poc després han pogut agafar l'autobús per seguir amb la seva tasca professional després de l'enorme ensurt que han viscut.