Un diplomàtic rus mata un atracador a pocs quilòmetres del Parc Olímpic

Uns narcotraficants van segrestar tres periodistes suecs durant mitja hora

ecarrasco34801741 security forces patrrol the streets of rio de janeiro  brazi160729195959

ecarrasco34801741 security forces patrrol the streets of rio de janeiro brazi160729195959 / TASSO MARCELO

2
Es llegeix en minuts
EDU SOTO / RIO DE JANEIRO

El que a Rio de Janeiro és una rutina es va convertir ahir en un fet de transcendental importància. A pocs quilòmetres del Parc Olímpic de Rio 2016, el vicecònsol de Rússia va reaccionar a un atracament armat que va acabar amb la mort d'un dels criminals per un tret al cap. Un incident que va passar 24 hores abans de l'estrena de les instal·lacions als Jocs Olímpics i sota la plena ocupació de milers de militars.

Segons les informacions facilitades per la Divisió d'Homicidis de la Policia Civil de Rio de Janeiro, en el moment de l'atracament el diplomàtic, que era originari de l'estat brasiler de Minas Gerais, era al seu vehicle particular al costat de la seva dona i filla atrapat en un rutinari embús a l'avinguda de les Amèriques, la principal carretera del barri olímpic de Barra da Tijuca. Sense previ avís, dos homes en moto van abordar el vehicle, van trencar una de les finestres i van anunciar l'atracament.

Immediatament, l'entrenament en jiu-jitsu del diplomàtic l'hauria portat a reaccionar i durant el forcejament per l'arma de foc un dels criminals va rebre un tret i va morir a l'acte. Malgrat les informacions contradictòries i que el ‘modus operandi’ no sembla coincidir amb l'acció d'aquest tipus de delinqüents, l'incident ràpidament va guanyar una forta repercussió als mitjans de tot el Brasil i entre els milers de periodistes internacionals que aquests dies es desplacen amb tota mena de vehicles per aquest mateix lloc.

TIROTEIG DAVANT LA SELECCIÓ DE BÀSQUET XINESA

L'impactant succés es produeix després que dimecres a última hora l'equip xinès de bàsquet es trobés amb un tiroteig a la carretera que connecta l'aeroport internacional de Rio i les instal·lacions olímpiques de Barra da Tijuca. Sorpresos amb la situació, els xinesos van arribar a penjar a les xarxes socials fotografies de venedors ambulants estirats a la carretera per evitar que els toqués alguna bala perduda.

La mateixa nit, tres periodistes suecs que viatjaven en un vehicle d'Uber prop de les faveles del complex de Lins, a la zona nord de Rio, van ser segrestats per narcotraficants de la regió després de tenir la brillant idea de baixar del cotxe a fer fotografies. Segons la versió donada pel conductor a la Unitat de Policia Pacificadora (UPP), després d'uns intensos 30 minuts els traficants van acabar alliberant els escandinaus a l'adonar-se que realment eren professionals de la informació i no suposaven cap amenaça per al seu negoci.

Notícies relacionades

Els episodis dels últims dies han posat de manifest per un costat la increïble quotidianitat de la violència en una ciutat on es registren 13 atracaments a mà armada per hora, i per l'altre, la inutilitat d'un desplegament de 67.500 agents de seguretat, entre policia i militars, quan gran part de la ciutat es troba sota el control de les faccions de narcotraficants. Ara més que mai es demostra que el gran projecte de la pacificació, amb la instal·lació de les UPP en moltes de les faveles de Rio, només va ser un maquillatge de cara als grans esdeveniments esportius.