OLIMPISME

El waterpolo femení apunta a l'or dels Jocs

La selecció de Miki Oca situa molt alt el seu llistó: superar la plata de Londres-2012

lmendiola34832349 sant cugat   27 07 2016      deportes    el equipo nacional 160727200754

lmendiola34832349 sant cugat 27 07 2016 deportes el equipo nacional 160727200754 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Les noies de Miki Oca no amaguen les seves cartes. Viatjaran als Jocs Olímpics de Rio amb la medalla d’or en el punt de mira. No es conformen amb menys després d’haver posat el llistó a la plata en els Jocs de Londres fa quatre anys. Amb les cinc incorporacions en l’última llista, amb el setè lloc del Mundial de Kazan de l’estiu passat, el grup comptaria amb arguments suficients per quedar lliure de pressió, però aquest no és el tarannà d’una selecció que s’ha guanyat el reconeixement pel seu desvergonyiment i ambició.

«La plata ja la vam aconseguir a Londres. Ara volem l’or. Anem a guanyar-ho tot», afirma Maica García, jugadora del CN Sabadell, considerada la millor boia del món. «El llistó és  alt. Només pensem en l’or», remarca Anni Espar, atacant també del club vallesà.

«L’objectiu és ser entre els millors i aconseguir una medalla olímpica. Posats a escollir, anem darrere l’or per situar-nos en el lloc més alt. La pressió és una cosa que un ha d’assumir. Sempre hi ha nervis i hem d’estar centrats en la nostra tasca. Hem de treballar amb la intensitat amb què ho hem fet i a partir d’aquí ja ho veurem», remarca Oca després de finalitzar la concentració de l’equip al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, abans de viatjar a Madrid, des d’on sortirà una gran part de la delegació del COE cap a Rio.

Darrere d’aquest desig, l’equip espanyol hi ha posat moltes hores de treball dur i també un canvi d’estil en què preval la defensa. «Miki ha posat molt èmfasi en aquest aspecte. És un treball físic molt exigent, amb constants ajudes, però és molt important evitar gols perquè és el que et dóna la iniciativa», assegura Anni Espar, una de les referents del vestidor.

La química que ha aconseguit el grup i els excel·lents resultats en la preparació han deixat finalment aparcada la polèmica que es va viure fa dos mesos amb l’exclusió de la capitana Jennifer Pareja. «Fa molt que estem centrats en els Jocs. És tot el que tenim al cap», va apuntar Oca, que considera el tema tancat. «Estic molt content. La preparació ha anat bastant bé, des que vam començar els dies previs fins al torneig de Portugalete, l’equip ha treballat bé. Ara s’ha de mantenir aquest to i aquest nivell en la competició», destaca Oca.

Notícies relacionades

«L’equip viatjarà al Brasil amb una excel·lent dinàmica. L’ambient està sent fenomenal», apunta Pili Peña, que ha assumit el paper de capitana de la selecció que exercia Pareja. «El que va passar amb Jenny és una decisió de l’entrenador, que hem d’assumir. Tots els equips pateixen canvis però hi hem respost bé. Hi ha  gent nova que ha arribat i que ha aportat també la seva il·lusió i estem amb l’adrenalina a dalt de tot», explica Maica García.

Evitar encreuar-se amb els EUA

Evitar encreuar-se amb els EUAEl sorteig ha posat la selecció en el mateix grup que a Londres, amb Hongria, la Xina i els Estats Units, el gran favorit i contra el qual debutarà la selecció. «Personalment prefereixo començar jugant contra les americanes, encara que l’important és que les evitem a l’encreuament», explica Anni Espar, que ja es va enfrontar a  la final de Londres contra les nord-americanes, que llavors van guanyar l’or. «No crec que sigui definitiu el debut per al resultat final de la competició», explica Oca. «Cada partit serà un món en què ho haurem de donar tot».