Putin acomiada l'equip rus i parla de "discriminació"

Issinbàieva plora al Kremlin per la seva absència als Jocs

jcarmengol34833714 rus90 mosc   rusia  27 07 2016   el presidente ruso  vladimi160727170034

jcarmengol34833714 rus90 mosc rusia 27 07 2016 el presidente ruso vladimi160727170034 / YURY KOCHETKOV

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

Una missa solemne, oficiada pel patriarca ortodox, i una recepció no menys solemne, presidida per Vladímir Putin, van servir d’adéu al reduït equip olímpic de Rússia que avui, de matinada, marxa cap als Jocs Olímpics de Rio enmig de la reivindicació general per la «clara discriminació», en paraules del president rus, soferta pels esportistes d’un país sospitós fins al capdamunt d’haver implantat un sistemàtic dopatge d’Estat.

Les llàgrimes de la doble campiona olímpica de salt amb perxa, Elena Issinbàieva, van esquitxar el comiat. «He sigut expulsada grollerament dels Jocs», va assegurar el vaixell insígnia de l’atletisme rus, que estarà  absent de Rio per decisió de la federació internacional d’aquest esport. De l’equip inicial de 387 esportistes han caigut 67 atletes, 22 remers, set nedadors, cinc piragüistes i quatre ciclistes, entre altres. De moment queden 279 esportistes, però falta alguna federació encara per pronunciar-se.

«La situació se surt no només del marc legal, sinó també del sentit comú. S’ha de dir amb tota claredat que els politicastres curts de mires no volen deixar l’esport en pau», va assegurar Putin, que no assistirà a la cerimònia inaugural a Rio. Putin va denunciar que molts esportistes russos han sigut apartats sense ser acusats de dopatge, i va citar també el cas de l’atletisme, denunciant una campanya en contra seu en la qual «s’ha anul·lat la presumpció d’innocència i s’ha aplicat la responsabilitat col·lectiva».

Notícies relacionades

LA JUSTÍCIA /Putin va prosseguir amb la seva diatriba en contra de la decisió implementada pel COI a través de les federacions. «No podem estar d’acord amb la infundada desqualificació dels nostres atletes amb historials absolutament nets de dopatge. No podem acceptar el que és, de fet, una clara discriminació. Amb tota seguretat, la justícia imperarà», va assegurar Putin, que en un moment de l’acte es va acostar a la plorosa Issinbàieva per consolar-la.

«És evident que l’absència dels esportistes russos, líders en moltes disciplines, disminuirà notablement el nivell de competitivitat i l’espectacularitat de la competició», va afegir Putin.