El COI detecta 45 casos de dopatge més entre Pequín 2008 i Londres 2012

La segona sèrie de reanàlisis dels dos Jocs eleva a 98 els positius descoberts posteriorment

 

  / AP / MATT DUNHAM

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

Nou cop al dopatge. El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha donat a conèixer aquest divendres els resultats de la segona sèrie de reanàlisis de les mostres preses en els Jocs Olímpics de Pequín 2008 i de Londres 2012. En total, són 45 els resultats positius detectats (30 corresponents a Pequín i 15 a Londres), amb l'agreujant que en el cas dels Jocs a la Xina, 23 d'aquests positius corresponen a esportistes que van pujar al podi i, per tant, van rebre una medalla que ara el COI haurà d'estudiar si passa al següent classificat 'net'.

Les xifres donades a conèixer reafirmen els resultats obtinguts en la primera revisió, feta el mes de maig passat. En aquell cas es van reanalitzar 719 mostres i es van detectar 53 positius (30 de Pequín i 23 de Londres). En aquesta ocasió se n'han revisat 524, amb 45 positius, cosa que eleva el total a 98. El COI ha anunciat que té previst dues sèries més de reanàlisis coincidint amb els pròxims Jocs de Rio.

Notícies relacionades

Els avenços en la metodologia aplicada a la detecció de substàncies prohibides ha fet possible que el COI, amb la participació de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) i les federacions internacionals, hagi emprès aquesta croada de netejar l'esport fins i tot amb efectes retroactius, cosa que és possible perquè s'han emmagatzemats tots els controls efectuats durant els Jocs des del 2008.

Encara no ha transcendit la identitat dels infractors, al trobar-se el procés en marxa, encara que el COI sí que ha informat que els 30 nous positius de Pequín 2008 corresponen a vuit països i quatre esports, mentre que els 15 de Londres 2012 són de nou països i dos esports.