GOLF

Rahm sorprèn amb un tercer lloc en el seu debut professional

El golfista basc, de 21 anys, acaba a quatre cops del guanyador, el nord-americà Bill Hurley, al Quicken Loans National

lmendiola34471187 jon rahm watches his shot from the second tee during the fin160627002623

lmendiola34471187 jon rahm watches his shot from the second tee during the fin160627002623 / Patrick Semansky

1
Es llegeix en minuts

El golfista basc Jon Rahm, de 21 anys, recordarà durant tota la vida el seu debut professional a Bethesda, al Quicken Loans National del PGA Tour. El jugador nascut a la localitat biscaïna de Barrikay format a la Universitat d'Arizona State, on s'ha graduat en Comunicació, va flirtejar durant els quatre dies amb el triomf, després de mantenir-se líder de forma sorprenent en les dues primeres jornades, i finalment va acabar en tercer lloc, un resultat esplèndid

Rahm va acabar la seva participació amb 271 cops, 13 sota el par, a quatre del guanyador, el nord-americà Bill Hurley, un tinent de la marina nord-americana, que té l'escola naval precisament a Bethesda, on s'ha disputat el torneig, i a un del fijià Vijay Singh, que va tancar l'últim recorregut amb 65 cops, la millor targeta del dia.

El tercer lloc, que va compartir amb el nord-americà Bill Haas, li suposarà un premi en el torneig de 400.000 dòlars i li garanteix, a més, una plaça per disputar l'Open Britànic, la tercera cita de l'any del Grand Slam, que acollirà a mitjans de juliol (entre el 14 i el 17) el camp escocès de Royal Troon.

BUSCANT LA TARGETA

"No puc estar més feliç. He tornat a jugar molt bé, a fer bons 'putts'. Ha sigut un grandíssim dia", va explicar Rahm a l'acabar, més que satisfet, la seva participació gràcies a un premi que el farà pujar ràpidament en la classificació. "Em sento molt honrat per haver tingut l'oportunitat de jugar aquí i orgullós per haver lluitat pel triomf. Agraeixo a l'organització la invitació", va afegir.

Notícies relacionades

Número u del món en el rànquing 'amateur' durant els dos últims anys, Rahm confia obtenir la targeta que li permeti disputar el PGA Tour sense passar per l'escola de classificació, només amb els guanys que obtingui en els set tornejos que com a màxim pot jugar amb invitació, seguint els passos del castellonenc Sergio García, quan fa 17 anys també va fer el salt al professionalisme.

Després de jugar aquesta setmana al Congressional, el torneig que organitza la Fundació de Tiger Woods, el jugador basc jugarà la setmana que ve a Reno (Nevada), al juliol ho farà a l'Open Britànic i a l'agost, al John Deere a Illinois.

Temes:

Golf Jon Rahm