Anar al contingut

FUTBOL

David Beckham votarà en contra del 'brexit'

L'exjugador anglès es manifesta a favor que el Regne Unit segueixi a la Unió Europea, cosa que farà "més fort" el país

David Beckham votarà en contra del 'brexit'

ANDREW WINNING

El dijous 23, el Regne Unit decidirà a través d'un referèndum si continua o no en la Unió Europea. El denominat 'brexit' suposaria en cas que la majoria dels britànics voti en contra de seguir a la UE, un canvi radical en la nació anglesa que afectaria a tots i cada un dels estaments, inclòs el futbol. 

En la Premier League hi ha representades fins a 64 nacionalitats diferents, 21 d'elles corresponents a estats membres de la Unió Europea. Gràcies a la política de lliure circulació de béns i feina de la Unió, els jugadors pertanyents a aquesta poden jugar en qualsevol equip del Regne Unit i viceversa. El Ministeri de l'Interior anglès, per contra, exigeix aquells jugadors no europeus que demostrin que són internacionals de primer nivell per poder participar en la lliga, una cosa que podria aplicar-se també als jugadors comunitaris si finalment guanya el 'brexit'.

Un estudi dut a terme per 'The Guardian' conclou que dos terços dels futbolistes europeus de la Premier no complirien amb aquests requisits, cosa que provocaria un èxode massiu de jugadors que minvaria el nivell de la Lliga. No és estrany, doncs, que una de les icones del futbol britànic, el ja retirat David Beckham, s'hagi manifestat en contra de deixar la Unió Europea.

I'm passionate about my country and whatever the result of Thursday's referèndum, we will always be Great. Each side has the right to their opinion and that should always be respected whatever the outcome of the European Referèndum. I played my best years at my boyhood club, Manchester United. I grew up with a core group of young British players that included Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt and the Neville Brothers. Added to that was an experienced group of older British players such as Gary Pallister, Steve Bruce and Paul Ince. Now that team might have gone on to win trophies but we were a better and more successful team because of a Danish goalkeeper, Peter Schmeichel, the leadership of an Irishman Roy Keane and the skill of a Frenchman in Eric Cantona. I was also privileged to play and live in Madrid, Milan and Paris with teammates from all around Europe and the world. Those great European cities and their passionate fans welcomed me and my family and gave us the opportunity to enjoy their unique and inspiring cultures and people. We live in a vibrant and connected world where together as a people we are strong. For our children and their children we should be facing the problems of the world together and not alone. For these reasons I am voting to Remain

Una foto publicada per David Beckham (@davidbeckham) el 

"EL PAÍS SERÀ MÉS FORT SI CONTINUA UNIT"

En un comunicat publicat avui, l'excapità de la selecció anglesa afirma que votarà per la permanència a la UE al considerar que viu en un "món vibrant i connectat. Vaig tenir el privilegi de jugar i viure a Madrid, Milà i París amb companys de tot Europa i del món. Aquestes grans ciutats europees i els seus aficionats apassionats em van donar la benvinguda a mi i a la meva família i ens van donar l'oportunitat de disfrutar les seves cultures i gent única i inspiradores", va apuntar Beckham, afegint que el Regne Unit serà "més fort" si continua en bloc.

L'ex del Reial Madrid va assenyalar a més que en la seva etapa al Manchester United va compartir vestidor amb jugadors britànics de qualitat com Ryan Giggs o Paul Scholes, però que l'equip no hauria arribat a tants èxits si no fos per la seguretat del porter danès Peter Schmeichel, el lideratge de l'irlandès Roy Keane o l'habilitat del francès Éric Cantona