FUTBOL

David Beckham votarà en contra del 'brexit'

L'exjugador anglès es manifesta a favor que el Regne Unit segueixi a la Unió Europea, cosa que farà "més fort" el país

ccarrillo26218672 britain s prince william  r  and former england ca160621104320

ccarrillo26218672 britain s prince william r and former england ca160621104320 / ANDREW WINNING

1
Es llegeix en minuts

El dijous 23, el Regne Unit decidirà a través d'un referèndum si continua o no en la Unió Europea. El denominat 'brexit'brexit suposaria en cas que la majoria dels britànics voti en contra de seguir a la UE, un canvi radical en la nació anglesa que afectaria a tots i cada un dels estaments, inclòs el futbol. 

En la Premier League hi ha representades fins a 64 nacionalitats diferents, 21 d'elles corresponents a estats membres de la Unió Europea. Gràcies a la política de lliure circulació de béns i feina de la Unió, els jugadors pertanyents a aquesta poden jugar en qualsevol equip del Regne Unit i viceversa. El Ministeri de l'Interior anglès, per contra, exigeix aquells jugadors no europeus que demostrin que són internacionals de primer nivell per poder participar en la lliga, una cosa que podria aplicar-se també als jugadors comunitaris si finalment guanya el 'brexit'.

Un estudi dut a terme per 'The Guardian' conclou que dos terços dels futbolistes europeus de la Premier no complirien amb aquests requisits, cosa que provocaria un èxode massiu de jugadors que minvaria el nivell de la Lliga. No és estrany, doncs, que una de les icones del futbol britànic, el ja retirat David Beckham, s'hagi manifestat en contra de deixar la Unió Europea.

"EL PAÍS SERÀ MÉS FORT SI CONTINUA UNIT"

Notícies relacionades

En un comunicat publicat avui, l'excapità de la selecció anglesa afirma que votarà per la permanència a la UE al considerar que viu en un "món vibrant i connectat. Vaig tenir el privilegi de jugar i viure a Madrid, Milà i París amb companys de tot Europa i del món. Aquestes grans ciutats europees i els seus aficionats apassionats em van donar la benvinguda a mi i a la meva família i ens van donar l'oportunitat de disfrutar les seves cultures i gent única i inspiradores", va apuntar Beckham, afegint que el Regne Unit serà "més fort" si continua en bloc.

L'ex del Reial Madrid va assenyalar a més que en la seva etapa al Manchester United va compartir vestidor amb jugadors britànics de qualitat com Ryan Giggs o Paul Scholes, però que l'equip no hauria arribat a tants èxits si no fos per la seguretat del porter danès Peter Schmeichel, el lideratge de l'irlandès Roy Keane o l'habilitat del francès Éric Cantona