Le Pen ataca Benzema: "Que se'n vagi a jugar amb Algèria"

Manuel Valls també va respondre a l'ariet afirmant que "no se seleccionen els jugadors pel seu origen o el color de pell"

crmartinez34107415 files this file photo taken on september 06 201160602121945 / FRANCK FIFE

crmartinez34107415  files  this file photo taken on september 06  201160602121945
crmartinez34102036 french prime minister manuel valls smiles as he at160602105215

/

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / PARÍS

Les declaracions de Karim Benzema aquest dimarts, on va assegurar que el seleccionador francès Didier Deschamps havia cedit a les pressions racistesDidier Deschamps a l'hora de no convocar-lo per a l'Eurocopa,Eurocopa no han caigut gens bé a França. Els que no van dubtar a exemplificar aquest enuig van ser el primer ministre Manuel Valls i la ultradretana Marion Le Pen. Habitual de les polèmiques en el 'cas Benzemacas Benzema'Valls va respondre a les acusacions llançades pel futbolista del Reial Madrid assegurant que els 'blues' no seleccionen els futbolistes basant-se en el seu origen. "Les seves declaracions no són la visió correcta del que és França, ja que no se seleccionen els jugadors pel seu origen o el color de pell", va afirmar.

Manuel Valls

primer ministre francès

Les seves declaracions no són la visió correcta del que és França, ja que no se seleccionen els jugadors pel seu origen o color de pell"

Valls es va mostrar crític amb Benzema, i va llançar un peculiar missatge al·legant que un dels elements que es tenen en compte en les convocatòries és la "imatge que dóna cada jugador" i va ressaltar que en les grans cites el col·lectiu està per davant de la resta. "Hi ha bons jugadors, hi ha un col·lectiu, hi ha la imatge que dóna cada jugador i hi ha un entrenador que decideix. Cadascú ha d'estar orgullós dels seus orígens, però no se selecciona els jugadors sobre la base d'aquests orígens, i no es pot sospitar que Deschamps ho faci així", va assenyalar.

El primer ministre va tornar a fer visible la seva confiança amb la selecció francesa, que considera la favorita en l'Eurocopa d'aquest estiu i va mostrar el seu suport total a Deschamps. "No sóc seleccionador de França, ho és Deschamps, que va ser un jugador formidable que ho va guanyar tot i que també és un molt bon entrenador, i és ell qui tria els components de la selecció. "França és favorita per adjudicar-se la competició ja que està veient la llum del seu recorregut en els últims mesos".

"QUE SE'N VAGI AMB ALGÈRIA"

Notícies relacionades

Més mordaç i incisiva es va mostrar Marion Le Pen. La política ultradretana, neboda de Marine Le Pen i néta de Jean Marie, en va tenir prou amb dos tuits per expressar la seva opinió sobre la problemàtica. "Ha nascut i ha sigut format al nostre país, i s'ha fet multimilionari gràcies a una França que avui escup. Indigne", va publicar.

Le Pen va prosseguir amb el seu atac a Benzema i li va aconsellar que el millor seria que se n'anés a jugar amb la selecció d'Algèria, país d'origen del futbolista del Reial Madrid.