L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol més ric de la història ultima el fitxatge de l'entrenador

Quique Sánchez Flores és el més ben col·locat per ocupar la banqueta periquita

rpaniagua32488193 chairman of rastar group and new president of span160530173123

rpaniagua32488193 chairman of rastar group and new president of span160530173123 / LLUIS GENE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Quan va prendre el comandament de l’Espanyol el gener passat, Chen Yansheng ja va deixar ben clar quin seria el seu full de ruta. El dirigent xinès va expressar el seu desig (disputar la Champions en un termini de tres anys), però per sobre de tot el sanejament del club. Sense una economia reforçada ni una entitat capaç de generar recursos propis no es podria fer res. Potser per això, Míster Chen s’ha centrat abans en la parcel·la financera. Aquesta setmana arriba l’hora decisiva de l’àrea esportiva, amb Quique Sánchez Flores com a primer candidat per a la banqueta periquita.

Després d’expressar el seu enamorament per l’Espanyol en una carta a tots els socis a finals de gener, Míster Chen va iniciar la seva tasca. Va començar desemborsant més de 100 milions d’euros per saldar els deutes amb el crèdit sindicat, les empreses constructores de l’estadi i Hisenda, una xifra que va donar solvència i credibilitat al seu notable projecte.

AMPLIACIÓ RÈCORD / La setmana passada va tornar a Barcelona i va mantenir el seu mètode de treball. El primer que va fer va ser acordar amb el consell la data per a una cita històrica: l’ampliació de capital més important del futbol espanyol. Aquest acte tindrà lloc el 30 de juny amb la Junta Extraordinària d’Accionistes, on s’abordarà una ampliació d’un màxim de 150 milions mitjançant l’emissió de 25 milions de participacions, superant el Vila-real i el València.

 Dani Sánchez Llibre i Ramon Condal ja han venut les seves accions a Chen, mentre Genètica Perica (que en posseeix el 26%) va recolzar l’ampliació, però va criticar el procés que comportarà la devaluació dels títols dels accionistes que no venguin, ja que les accions baixaran a sis euros.

CÀSTING DE TÈCNICS / I mentre es gesta l’Espanyol més poderós dels seus 116 anys d’història, també es treballa als despatxos per apuntalar la plantilla. Liquidat Constantin Galca, l’equip periquito és l’únic de Primera sense tècnic, juntament amb el Deportivo, que va acomiadar ahir Víctor Sánchez del Amo. Precisament, Paco Jémez, que va negociar també amb l’Espanyol, sona ara amb força per entrenar a la Corunya, on viuen la seva dona i les seves dues filles.

Notícies relacionades

Després d’aparèixer noms com Marcelo Bielsa, Philippe Montanier, Michel i Jorge Sampaoli, a qui encara no es pot descartar, el més ben situat per ocupar la banqueta blanc-i-blava és Quique Sánchez Flores, que es va reunir, acompanyat del seu agent Ginés Carvajal, amb Míster Chen dissabte passat a Gavà. 

El tècnic madrileny, de 51 anys, ha canviat 8 cops d’equip en els seus 11 anys d’entrenador. En la seva última temporada, Quique en va dirigir un acabat d’ascendir com el Watford, al qual va salvar sense problemes (13è de la Premier) i el va portar a semifinals de la Copa d’Anglaterra. Amb el Getafe, el València i l’Atlètic (va conquistar la Copa de la UEFA) també va tenir bons resultats. L’exjugador del Madrid convenç Chen.