Simeone té en suspens l'Atlètic

El club blanc-i-vermell confia que el tècnic argentí reconsideri la seva actitud, resolgui els seus dubtes i segueixi al capdavant de l'equip

 

  / REUTERS / KAI PFAFFENBACH

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

De fer el salt definitiu al primer esglaó del futbol mundial a perdre el pas i tornar a terra de ningú, a la zona de penombra d'on va treure l'Atlètic Diego Pablo Simeone amb un treball impecable des de la seva arribada l'hivern del 2011. És la sensació que ha quedat en l'entorn blanc-i-vermell després de les enigmàtiques paraules del tècnic argentí, més derrotat que ningú en el moment en què més fort havia d'haver ressonat el seu lideratge.

Ningú podia esperar que haver caigut novament contra el Madrid de la manera més digna possible, després d'haver tingut a l'abast de la mà una altra vegada la Copa d'Europa, causés tals estralls en l'ànim del t ècnic argentí, que si per alguna cosa s'ha distingit des de la seva arribada a l'equip blanc-i-vermell ha sigut per la seva capacitat per renovar la il·lusió i l'energia de jugadors i aficionats. Les seves paraules, no obstant, van sonar a comiat, a punt final sense remissió al contracte de renovació que va firmar la temporada passada fins al 2020, quan els cants de sirena del Chelsea i de l'Inter van començar a prendre cos.

FUTUR ESPLENDORÓS

L'ascendència que 'el Cholo' ha aconseguit en tot aquest temps entre jugadors, aficionats i dirigents podia haver donat pas a un futur esplendorós en cas d'haver aixecat la Lliga de Campions davant el rival més assenyalat, davant l'equip que segueix fent d'Europa el territori on purgar les seves penúries domèstiques. Però Simeone va venir a dir que no li val ser segon, que no vol perdre una altra vegada la batalla més rellevant per a un entrenador i que no està segur que amb l'Atlètic hagi de poder culminar una obra inopinada fa a penes quatre temporades.

Diego Pablo Simeone

ENTRENADOR DE L'ATLÈTIC

Tinc contracte, estic on vull estar, sóc molt estimat i jo estimo molt la gent, el club i els jugadors, però és un moment per pensar, és el que em surt"

“M'ho he de pensar”, va repetir diverses vegades Simeone en la roda de premsa posterior a la final, en què va reiterar també que perdre dues finals és un fracàs, que del segon no se'n recorda ningú i que “per a l'Atlètic és meravellós jugar dues finals en dos anys, però jo no em quedo content amb això”. Després, en els micròfons d'Antena 3, semblava que feia marxa enrere, però va tornar sobre el mateix.

“Tinc contracte, estic al lloc on vull estar, sóc molt estimat per la gent i jo els estimo molt, el mateix que al club i als jugadors, però és un moment per pensar, és el que em surt. No seria bo per la meva part seguir endavant sense pensar que he perdut dues finals”, va declarar el tècnic argentí i totes les alarmes van acabar de saltar a l'entitat matalassera.

SALT ENDAVANT

Notícies relacionades

Ara que el club madrileny es disposa a fer un salt molt important també en el pla econòmic, a doblar els seus ingressos televisius per arribar als 140 milions d'euros, a acostar-se a un pressupost de 300 milions amb què apuntalar la competitivitat de la plantilla i a estrenar estadi, perdre Simeone pot suposar tirar molta terra a sobre de tots els projectes.

Perdre l'entrenador seria molt més Perdre l'entrenador seria molt més perjudicial que haver perdut les dues finals europees contra el Madrid

Ningú s'ha pronunciat oficialment a l'entitat, però fonts pròximes al conseller delegat, Miguel Ángel Gil Marín, han revelat que aquest no té cap dubte al voltant de la continuïtat d'‘el Cholo’. Entre els jugadors, Tiago, que ha sigut renovat per un any a petició del mateix tècnic, va assegurar que no s'ha de tenir cap preocupació en aquest sentit. “Simeone seguirà amb nosaltres”, va afirmar el portuguès, mentre que Griezmann no va ser tan contundent: “Tothom està trist, dolgut, no són moments per parlar. Ell ens ho ha donat tot i ja es veurà el que fa”.