El Madrid presumeix de la 'undécima'

L'equip blanc ofereix el seu nou títol europeu als aficionats i les institucions madrilenyes

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

En a penes 12 hores el Madrid va passejar dues vegades la seva undécima Copa d’Europa per la Cibeles, l’emblemàtica plaça de les seves celebracions. Ho va fer primer a dos quarts de vuit del matí, només d’arribar a la capital d’Espanya procedent de Milà, i va repetir al vespre quan l’expedició blanca va anar a la seu de l’ajuntament, primera estació de la seva gira per les institucions madrilenyes abans de dirigir-se a disfrutar de la festa preparada al Bernabéu. 

Una celebració entelada pel nou atemptat a l’Iraq contra una penya madridista, que va deixar 12 morts més. A ells va homenatjar i va dedicar el títol Florentino Pérez. Tant a la Cibeles com en l’abarrotada Puerta del Sol, el president va glossar els valors que han portat el madridisme a destacar-se encara més com el club més llorejat d’Europa. 

«Amb el talent i la força d’aquesta plantilla i Zinedine al capdavant sabíem que érem capaços d’aconseguir el que per a molts era un impossible. I gràcies a aquests jugadors, que no es rendeixen mai, per aquesta victòria meravellosa», va dir Pérez abans de tenir un afectuós record per a l’Atlètic, «un club amic que també ha de sentir-se orgullós de l’equip». 

Va ser la seva rèplica a l’alcaldessa, Manuela Carmena, que no havia tingut el detall de recordar-se del frustrat conjunt blanc-i-vermell en el seu parlament. «Gràcies a vosaltres perquè poseu en l’epicentre aquesta ciutat, que sap que sou fonamentals perquè sou els millors. La història de Madrid està lligada als valors del Reial Madrid», va afirmar Carmena. 

 

FLORENTINO, AMB ZIDANE

Ja a la Casa de Correus, seu de la Comunitat a la Puerta del Sol, on hi havia més gent que la nit de Cap d’Any, Sergio Ramos va ser el primer a obrir les intervencions. El defensa va dir, amb la veu molt cascada, que la undécima ha sigut «fruit de molt treball i esforç després d’una temporada d’alts i baixos, però quan et proposes una meta pots acabar aconseguint-la». 

Va ser aquí on el president es va estendre al voltant del paper de l’entrenador en la conquista del nou títol. «Gràcies Zinedine, perquè la novena, la décima i la undécima estan lligades al teu nom. És la teva primera Copa com a entrenador, però no oblidem que a Lisboa eres ajudant d’Ancelotti i a Glasgow vas aconseguir un dels millors gols de la història», va manifestar el dirigent, que abans havia insistit que aquest últim títol ha sigut fruit de la filosofia del club, «un Madrid que no admet l’autocomplaença. Ara toca treballar per la dotzena . Aquesta és la nostra missió». 

Cristina Cifuentes, madridista confessa, no va dubtar a col·locar-se les dues samarretes que li van regalar, però no es va oblidar de l’Atlètic. «Felicitats també a l’Atlètic, que ha sigut un grandíssim rival», va afirmar la presidenta de la Comunitat, que va provocar els aplaudiments de bona part dels presents, inclosos els jugadors blancs. 

 

EL CRIT DE CR7

Notícies relacionades

Després els madridistes van sortir al balcó, on per fi Zidane va deixar el segon pla que havia ocupat fins llavors per agrair el seu suport als milers de seguidors presents: «Hem sigut els elegits al camp i vosaltres, com a afició, heu estat fenomenal amb nosaltres tot l’any i ara hem portat la Copa. ¡ Hala Madrid, vinga!». El va seguir Cristiano Ronaldo per cridar: «¡Així, així guanya el Madrid!», parlar d’«una nit impressionant» i acabar amb el polèmic crit «¡Síííuuuuuuuu!». 

La festa va acabar amb brillantor en un Bernabéu ple, en què es va desenvolupar l’habitual cerimònia de la desfilada dels protagonistes per una passarel·la cap al centre del camp amb utilització d’efectes especials per rebre les estrelles madridistes en una atmosfera a l’altura de la celebració.