La premonició de Cristiano

El jugador portuguès es va apuntar a l'últim penal, segur de no fallar

lmendiola34079261 gra682  mil n  italia   28 05 2016   el delantero 160529012422

lmendiola34079261 gra682 mil n italia 28 05 2016 el delantero 160529012422 / Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MILÀ (Enviat especial)

Estava a punt de firmar una de les finals més decebedors de la seva carrera. A penes se’l va veure en el partit. No semblava el de sempre, el futbolista capaç de mostrar aquella espurna i decidir una final. Però Cristiano Ronaldo no va desaprofitar l’ocasió que li havia de permetre embutxacar-se la seva segona Champions amb el Madrid i la tercera de la seva carrera.

    A més d’exercir de líder al Madrid, el jugador portuguès sembla tot un prodigi a l’hora d’aventurar les coses. «Li vaig dir a Zidane que marcaria el gol de la victòria», va afirmar Cristiano. Tant ell com la resta de jugadors volien donar-li el primer títol al tècnic francès. Era com demostrar que amb un entrenador a la mesura del desig dels jugadors es podria arribar lluny.

    «Zidane ha fet un treball fenomenal i s’ho mereix perquè és un senyor. Té humilitat i sóc feliç per ell», va declarar Cristiano. No se’l va veure molt preocupat per la Pilota d’Or, encara que confia aconseguir-la. «Vindrà de forma natural. Sóc el millor marcador de la Champions i l’hem guanyat. Tot i això, no hi estic obsessionat», va puntua­litzar.

Èxtasi blanc

Va parlar del penal i de la seva confiança a no fallar, tot i que al davant hi havia tot un porter de la qualitat d’Oblak. Cristiano va enganyar el meta eslovè i el seu equip es va emportar el triomf. «Quan m’ha tocat tirar el penal he pensat que marcaria. Confiava que seria gol, el del triomf. He demanat tirar l’últim perquè sabia que era el del triomf», va explicar el jugador madridista. El va marcar, es va treure la samarreta com quan va fer el quart de penal en la final de Lisboa i el va dedicar a una afició, ja en ple èxtasi.

    Ronaldo no va poder dissimular la seva tremenda alegria per aconseguir un altre màxim guardó europeu. A més, iguala el seu rècord de 17 gols a la Champions, i tanca una temporada amb 52 gols: 35 en Lliga. És la sisena vegada que passa de 50 en una campanya.

    «És una alegria enorme tornar a guanyar la Champions amb tota l’afició madridista al nostre costat. Dedico el títol als aficionats que estaven darrere de la porteria on s’han llançat els penals i a la meva família», va afegir Cristiano.

Notícies relacionades

    Si fa uns dies afirmava el seu desig de seguir al Madrid, tot indica que el jugador portuguès podria tancar un nou compromís amb el club blanc abans de marxar a jugar l’Eurocopa amb Portugal. De moment, ja ha anunciat que no anirà al PSG ni al Manchester City.

    Tot el madridisme sap que hi ha Cristiano per a estona, més ara després de la seva segona Champions, tot i no jugar un bon partit. És igual, els grans jugadors han d’aparèixer en els moments decisius i Cristiano va aparèixer a San Siro per tornar a acostar el Madrid a la glòria. L’home dels rècords va tornar a decidir una final, aquelles que s’han de guanyar per sobre de jugar bé. El que va fer Cristiano.