Onze amb sort

El Madrid aconsegueix la 'undécima' des dels 11 metres després d'un gol en fora de joc i un penal fallat per Griesmann L'equip de Simeone pateix un altre malson i cau en la tanda de penals

jmexposito34078274 real madrid s french forward karim benzema c lif160529005306 / OLIVIER MORIN

jmexposito34078274 real madrid s french forward karim benzema  c  lif160529005306
jmexposito34077893 real madrid s costa rican goalkeeper keylor navas 160529005041

/

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MILÀ (enviat especial)

En l’últim penal de la tanda, el Madrid va tornar a deixar l’Atlètic amb la mel als llavis en una altra final cruel per al club blanc-i-vermell. Va remuntar el gol de Ramos al quart d’hora en fora de joc amb un gol de Carrasco i es va imposar al tram final i en la pròrroga a un rival que va especular i que va perdonar per jugar al límit. Griezmann va estavellar un penal al travesser en la nit nefasta del seu equip des dels 11 metres perquè Juanfran va enviar després la seva pena màxima al pal i Cristiano no va perdonar.

    La crueltat es va tornar a acarnissar amb l’Atlètic, un equip al qual el destí li té preparats moments molt amargs en les finals. A la tercera tampoc va poder ser. No hi va haver revenja de la cita de Lisboa per a un equip que torna a morir a la riba. Fa dos anys ho va fer quan acariciava el somni i en la nit de San Siro quan l’Atlètic es disposava a tancar el cercle i aconseguir l’anhelada primera Champions va tornar a interposar-se la desgràcia.

MOLTES ALTERNATIVES / Mentrestant, el Madrid va tornar a assistir fidel a la cita amb la seva competició favorita. Tant és que el curs sigui irregular o que l’ombra d’una segona temporada en blanc amenaci la dubtosa estabilitat d’un club procliu al desconcert. Un equip sense nord, amb dos tècnics fa un cop de volant i aixeca una altra Champions.

        El matx va estar ple d’alternatives. El Madrid va manar de sortida. Va poder marcar en un xut a boca de canó que va treure Oblak de manera miraculosa. Després va enviar al pou el rival amb el gol de Ramos, un gol que deixava l’Atlètic amb cara de tonto i dibuixava a la cara de l’afició un maquillatge decebedor. Els seguidors no entenien la posada en acció del seu equip, poc reconeixible i gairebé sense força.

ENTRA CARRASCO / El Madrid seguia a la seva, amb més producció i més claredat que l’Atlètic, que es va veure obligat a canviar el guió al veure’s per darrere en el marcador. Va tenir la pilota, cosa que no va amb el seu ADN, però llavors va començar a créixer i a creure. Però no tenia de gol.

    Va sortir Carrasco i l’Atlètic va anar a més. Va créixer davant un rival immers de ple en l’especulació. Una falta de Pepe sobre Torres no la va aprofitar Griezmann que va estavellar la pilota al travesser, un error que es paga molt car en una final. Els mals per al Madrid van continuar amb la lesió de Carvajal.

Notícies relacionades

MODRIC, TIMÓ / Malgrat això, Modric es va erigir en el timó del Madrid. El jugador croat va manar al centre del camp. En una contra, Benzema va poder tancar el matx, però Oblak li va prendre la pilota. El Madrid perdonava el rival sense anticipar les conseqüències que això podria tenir. Zidane va canviar Kroos i Benzema, i es quedava sense canvis, ja que Danilo havia entrat per Carvajal.

    Llavors semblava que el Madrid aniria al pou amb el gol de Carrasco, que va rematar amb la dreta una centrada de Juanfran (m. 79). Va arribar la pròrroga i l’Atlètic no va aprofitar la gran baixada de jugadors com Modric o Bale. Després es va consumar la desgràcia matalassera amb l’únic error en la tanda de penals, el de Juanfran. Cristiano va marcar i el Madrid va tornar a alçar la Champions per salvar una trista temporada blanca.