La policia suïssa registra la seu de la UEFA

Els agents busquen contractes de drets de TV, relacionats amb els 'papers de Panamà'

jcarmengol31467154 a photo taken on october 15  2015 shows the europe160406164203

jcarmengol31467154 a photo taken on october 15 2015 shows the europe160406164203 / FABRICE COFFRINI

1
Es llegeix en minuts

La policia federal suïssa ha portat a terme aquest dimecres un registre a la seu de la UEFA a Nyon (Suïssa) en un intent d'obtenir els contractes relatius a l'atribució dels drets de televisió per a l'Equador a la societat Cross Trading, citada en el marc de l'escàndol dels 'papers de Panamà'.

En un comunicat fet arribar a l'agència de notícies France Presse (AFP), la UEFA ha reconegut que ha rebut aquest dimecres "la visita de la policia federal suïssa en virtut d'un mandat judicial, i ha requerit veure els contractes entre la UEFA i Cross Trading/Teleamazonas". El comunicat de la federació europea de futbol segueix dient: "Naturalment, la UEFA ha facilitat a la policia federal tots els documents a la seva disposició i hi cooperarà plenament".

Notícies relacionades

La de Suïssa és la primera actuació policial en qualsevol país relacionada amb la revelació dels anomenats 'papers de Panamà'.

TRES VEGADES MÉS

Informes de diverses organitzacions de premsa que citen aquestes filtracions involucren l'actual president de la FIFA, Gianni Infantino, en la firma d'aquests contractes quan era director jurídic de la UEFA. Segons sembla, el dirigent hauria firmat contractes amb dos homes de negocis argentins, propietaris de Cross Trading, anomenats Hugo i Mariano Hinkis, investigats als EUA com a part de l'escàndol de corrupció que ha implicat la FIFA en els últims temps. La parella d'argentins hauria comprat els drets televisius de la Lliga de Campions per a les temporades 2006 al 2009 per 111.000 dòlars i els hauria revenut a la televisió equatoriana Teleamazonas per gairebé tres vegades més (311.000 dòlars). Infantino, un dels dos firmants dels contractes per part de la UEFA, ha negat qualsevol actuació inadequada.