L'INICI DEL 80è MASTERS DE GOLF

Augusta vol el seu Tiger

Jordan Spieth defensarà el títol a l'edició més oberta dels últims anys, amb Jason Day i Rory McIlroy entre els favorits

3
Es llegeix en minuts
L. M. / BARCELONA

L'Augusta National, el camp que acull cada any el Masters, es prepara per viure des d'avui fins diumenge una batalla apassionant, potser la més excitant dels últims temps, per la jaqueta verda que acredita el campió en la 80a edició d'aquest torneig.

Absent per lesió Tiger Woods, l'home que va tiranitzar el món del golf des del 1997 fins al 2008, una nova fornada de jugadors lluiten per ocupar el seu tron: Jordan Spieth, defensor del títol, números dos del món, i Jason Day i Rory McIlroy, números un i tres, s'intueixen com els hereus, mentre que Ricky Fowler, Adams Scott, Bubba Watson i el veterà Phil Mickelson s'uniran a la lluita del primer gran de l'any.

Renúncia de Woods

Un breu comunicat mèdic fa quatre dies confirmava l'absència de Woods. «Després d'avaluar l'estat de l'esquena i consultar amb els metges, he decidit ser prudent i no participar». L'absència del quatre vegades campió flotarà en l'ambient previ de la primera cita del Grand Slam. Però la seva renúncia, esportivament parlant, no suposarà cap drama com sí que hauria passat fa uns anys.

Des del 2008, el jugador californià no guanya cap gran i des de finals del 2015 acumula tres operacions d'esquena.

«He de ser curós i fer el millor per a la meva salut i la meva carrera a llarg termini», afirma Woods, de 40 anys, que amb 14 majors al seu palmarès encara té la idea d'aconseguir tenir els 18 del mític Jack Nicklaus.

El nord-irlandès Rory McIlroy, de 26 anys, semblava l'escollit, quan va arribar fa anys a Augusta, el camp de l'Amen Corner i dels carrers mil·limètricament segats, el de les acolorides azalees, amb quatre majors al seu palmarès (Open dels EUA, 2011; PGA, 2012 i 2014; Open Britànic, 2014) i decidit a completar el seu particular Grand Slam.

Però un jugador de 21 anys, Jordan Spieth, va fer saltar tots els pronòstics pels aires. El golfista texà va empatar el rècord de cops (270, 18 sota el par), que Woods va establir el 1997 per convertir-se en el segon guanyador més jove, darrere de Tiger. Amb prou feines dos mesos després es va adjudicar l'Open dels EUA i va flirtejar amb el triomf a l'Open Britànic (4t) i el PGA (2n).

Aquest espectacular balanç i la facilitat amb què el seu joc s'adapta a Augusta (va ser segon fa dos anys al seu debut) no han sigut suficient per inclinar a favor seu les apostes, que es decanten per l'australià Jason Day, el nou número u mundial, l'únic que es presentarà amb dos triomfs al torneig (inclòs el Mundial Match Play de fa dues setmanes), juntament amb l'australià Adam Scott, posseïdor d'una jaqueta verda (2013).

«No m'importa no ser el favorit. Em dedicaré a fer la meva feina», afirma Spieth. «Em sento bé sent el número u», diu, per la seva banda, Jason Day, «però hi ha molts jugadors que poden guanyar aquesta setmana. No hi ha un favorit».

Cabrera, il·lusionat

Intentaran afegir-se a aquesta llista Sergio García i Rafa Cabrera, els dos únics espanyols en competició, després de la renúncia de José María Olazábal (campió el 94 i el 99) per problemes físics.

Notícies relacionades

«Estic jugant bé i no veig per quin motiu no puc fer-ho bé aquí aquesta setmana», diu el canari, de 31 anys, que ha entrat al torneig després del salt espectacular als rànquings aquesta temporada.

García, d'altra banda, arriba al torneig amb molèsties al canell a causa d'un cop en un búnquer a l'Open de Houston el cap de setmana. «Arribo amb més experiència. Cada any em sento millor aquí».

Temes:

Golf