UN METEÒRIC ASCENS AL CIM

El gran cop de Cabrera

El golfista canari jugarà el Masters després d'un inici espectacular de temporada que l'ha dut del lloc 110 al 33 del rànquing mundial «Estic jugant el millor golf de la meva vida», afirma

3
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Als selectes carrers d'Augusta, on aquesta setmana es disputarà el Masters de golf, un dels esdeveniments esportius més apassionants del calendari, Rafa Cabrera Bello complirà un dels somnis de la seva infància. «És l'únic gran torneig que em falta per jugar i el que va fer que volgués ser professional del golf», reconeix.

Amb un inici de temporada sensacional, el golfista canari, de 31 anys, s'ha guanyat el dret d'estar en el quadro de 89 jugadors, la participació més petita des del 2002, en el qual també hi haurà el castellonenc Sergio García, amic personal, i en el qual es trobarà a faltar Tiger Woods, que hi ha renunciat pels problemes d'esquena.

La falta d'un triomf que el catapulti definitivament a les primeres pàgines, no amaga l'espectacular trajectòria que acumula en els últims tres mesos i que el converteixen en un de dels jugadors més en forma del moment. El seu quart lloc aquest cap de setmana al Houston Open, del circuit nord-americà, és una de les raons per entendre el seu meteòric ascens en els rànquings:  del lloc 110 en què va iniciar la temporada al número 33 que ocupa en l'actualitat. No és l'única explicació.

Una setmana abans va sorprendre en el Mundial Match Play, a Austin, un torneig per eliminació directa, en el qual va acabar tercer, després de vèncer Rory McIlroy, número dos del rànquing mundial, en un duel a 36 forats. «Rory, ha sigut un honor poder-te guanyar», li va dir a McIlroy, una de les sensacions del circuit, una vegada finalitzat el partit, cosa que dóna una idea del tarannà personal de Rafa Cabrera, un esportista que va iniciar estudis d'Econòmiques a la Universitat de Las Palmas, grau que no va acabar pel seu salt al professionalisme, i un apassionat del surf i també de l'esquí, que practica quan és a casa seva, a Suïssa.

Plena confiança

Des de principis del 2016, Cabrera acumula esplèndids resultats, dues segones posicions al Qatar Masters (finals de gener) i al Dubai Classic (febrer), un lloc 11è en el Cadillac del Doral, al circuit mundial (març), la tercera plaça del Match Play i la quarta de Houston. Només li falta un últim pas.

«He estat jugant el millor golf de la meva vida i estic content d'arribar a Augusta d'aquesta manera», assegura en el blog personal que publica a la web Ten-golf el golfista canari, que compta amb dos germans que també es dediquen professionalment al golf: Emma, al circuit europeu femení, i Miguel, al Challenge Tour. «He començat molt bé l'any, el meu joc està molt bé i crec en el meu golf. Sé que quan estic jugant bé puc guanyar a qualsevol», afirma Cabrera, a qui des dels seus primers passos en l'elit, des de l'Open d'Espanya del 2002, guanyat per Sergio García, i en el qual va acabar en quarta posició amb 17 anys encara com a jugador amateur, tothom augurava un futur esplèndid.

Notícies relacionades

El trajecte no ha sigut tan fàcil com es podia suposar. A Cabrera li ha costat consolidar-se en l'elit. No era un problema de joc per a un esportista d'1,87 alçada, que cuida al màxim el treball físic, segons admet el seu preparador Emilio Pereira, que també tutela Jiménez o Larrazábal. «Ara dedico tant de temps al treball mental com al físic. És molt important sempre mantenir-se positiu», explica.

Això, unit a una millora del joc curt i del putt, ha ajudat que arribin els resultats i li obrirà les portes de l'equip europeu de la Ryder i dels Jocs de Rio.

Temes:

Golf