Units només per Johan

L'homenatge a Cruyff reuneix a la llotja els set expresidents vius del Barça en un acte sense precedents Laporta i Núñez van protagonitzar una de les salutacions més fredes

 

  / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ
BARCELONA

N'hi ha que tenen coses en comú, potser fins i tot una bona relació personal; n'hi ha que, en canvi, mantenen discrepàncies irreconciliables i el desig permanent de veure's com menys millor. No obstant, van coincidir tots a la llotja del Camp Nou en un acte sense precedents perquè també únic era el motiu que fins allà els havia portat. El record a Johan Cruyff, un homenatge pòstum que els set expresidents amb vida del Barça no es van voler perdre. Tocava deixar-se de picabaralles i personalismes. I, la veritat, van estar a l'altura.

En aquella zona noble de l'estadi s'hi van citar Joan Laporta, Joan Gaspart, Raimon Carrasco, Agustí Montal, Josep Lluís Núñez, Enric Reyna i Sandro Rosell. Tots, òbviament, acompanyats per l'actual president Josep Maria Bartomeu. Tots vuit van firmar en el llibre de condol i tots hi van deixar un missatge: «Gràcies, Johan».

Era el menys que es podia dir a l'acomiadar una figura llegendària que va canviar el club perquè, a part d'un estil, li va ensenyar a guanyar. Llàstima que el detall que es va tenir a la llotja no tingués continuïtat a la gespa.

Junts se'ls va veure en el moment de les fotos, però el cert és que la fredor va presidir aquella instantània igual que les encaixades de mans i l'intercanvi de mirades. Especialment gèlida va ser la que van protagonitzar Laporta i Núñez, sens dubte dos dels personatges més antagònics que han dirigit l'entitat. Això sí, Núñez es va tornar a emocionar ja que feia molt de temps que no visitava el Camp Nou en un dia de partit i se'l va veure molt tocat amb el vídeo dedicat a Johan.

Gest de cortesia

També es van trobar, evidentment, Rosell i Laporta després que el primer va fer el primer gest per adreçar-li unes paraules. Això sí, poques. I és que entre tots dos, segur, tenen poca cosa a dir-se més enllà de la pura i simple cortesia. L'educació, que no hi falti. I menys entre expresidents del Barça, un club que s'enorgulleix de ser molt més que això.

Curiosament, amb qui més va parlar Laporta va ser amb Florentino, una conversa a la qual es va unir el president Carles Puigdemont. El club també entregarà a la família Cruyff el llibre de condol firmat pels expresidents així com els altres 20 que van omplir els més de 60.000 aficionats que van passar pel Memorial del Camp Nou.

Notícies relacionades

No obstant, el gran protagonista a la llotja, sens dubte, va ser Jordi Cruyff, molt afectuós amb totes les persones que el van saludar en una nit molt especial per a ell. Abans que comencés el partit, un emotiu vídeo del seu pare es va emetre pels marcadors de l'estadi, una curta pel·lícula que els gairebé 100.000 culers que es trobaven a l'estadi van seguir amb l'ai al cor i un nus a la gola, igual que Jordi, amb els ulls vidriosos.

Al minut 14 de partit, l'estadi i la llotja es van posar drets i van aplaudir com a últim detall l'exjugador i exentrenador. Segur que n'hi haurà més, però queden per més endavant. «S'haurà de fer alguna cosa, segur que la junta en té alguna de prevista, però no estic a favor de posar el seu nom al Camp Nou», va afirmar Gaspart, que també va apel·lar a la unitat dels expresidents més enllà de la instantània: «El més important no és la foto, sinó la continuïtat de la foto».