Ona Carbonell: "Ara necessito descansar"

La nedadora catalana de sincronitzada s'ha sotmès a un TAC cerebral i aquest diumenge és dubte per a l'exercici lliure al Preolímpic de Rio

jmexposito33062459 bra100   r o de janeiro  brasil   03 03 2016   las160305223941

jmexposito33062459 bra100 r o de janeiro brasil 03 03 2016 las160305223941 / GUSTAVO OLIVEIRA

1
Es llegeix en minuts

La nedadora catalana de sincronitzada Ona Carbonell s'ha hagut de sotmetre a un TAC cerebral en un hospital de Rio de Janeiro perquè tenia vertigen com a conseqüència d'un cop al cap. "He competit com he pogut, intentant fer-ho tan bé com he pogut, sense estar ben orientada i amb vertigen", ha explicat Carbonell, que va confirmar aquest dissabte que el TAC ha sortit bé. 

"Acabo de fer-me proves. El TAC ha sortit bé. Ara descansaré i aquest diumenge veuré com em trobo", va afegir Ona Carbonell. Ana Montero, directora esportiva de l'equip nacional, haurà de decidir aquest mateix diumenge si inclou o no Ona en la final. La delegació espanyola a Rio ha volgut destacar "el coratge, la valentia i la determinació" d'Ona Carbonell, que, "sense estar al cent per cent, ha mostrat el seu absolut compromís amb l'equip nacional".

Ana Montero va informar que dissabte al matí semblava que Carbonell estava bé, però que "en l'entrenament, cada vegada que es posava boca avall, perdia totalment l'orientació". 

"Ha competit sense ser conscient del que feia, però ho ha fet bé. S'ha decidit, òbviament, anar a l'hospital, on li han fet un TAC, i els resultats diuen que no hi ha hematoma cerebral, i això ens deixa més tranquils, però els vertígens continuen i no sabem si podrà competir demà", va assegurar Montero.

UN COP AL CAP

Carbonell es va donar un cop amb el cap d'una companya durant l'entrenament del 4 de març i es va fer un petit tall, per on sagnava. La capitana espanyola tenia nàusees i marejos.

Notícies relacionades

Per aquest motiu, la seva presència en l'exercici lliure d'aquest diumenge no està confirmada. L'equip espanyol necessita remuntar dues posicions per obtenir el seu passi olímpic, després que en l'exercici tècnic ocupés la cinquena plaça, darrere d'Ucraïna, el Japó, Itàlia i el Canadà.

Espanya és, a més, l'únic país dels finalistes que aquest diumenge no comptarà amb un jutge puntuant en la competició.