L'EUROPEU D'HANDBOL DE POLÒNIA

Un llarg idil·li amb el podi

La selecció espanyola persegueix una plaça a la final davant Croàcia, la gran sorpresa del campionat «L'objectiu segueix sent l'or», proclama el seleccionador Manolo Cadenas

lmendiola32571361 spain s julen aguinagalde vies with russia s aleks160128212303

lmendiola32571361 spain s julen aguinagalde vies with russia s aleks160128212303 / JANEK SKARZYNSKI

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Espanya torna avui a les semifinals d'una gran competició internacional, una cita a la qual només ha faltat en una ocasió durant els últims cinc anys. A l'equip de Manolo Cadenas l'espera la sorprenent Croàcia, l'últim obstacle per lluitar pel primer or europeu del seu palmarès (21.00 hores, Teledeporte). Noruega i Alemanya jugaran per l'altra plaça.

La solvència defensiva i el contraatac van tornar a ser els millors arguments de la selecció, capaç d'imposar el seu propi segell en un esport cada vegada més exigent a nivell físic, i de ser l'únic dels quatres semifinalistes de l'últim Mundial que persisteix al cim. «La regularitat d'aquest equip és una cosa molt destacable. Figurar sempre entre els quatre primers no és gens fàcil. Però no hem de quedar-nos en això. Aquesta regularitat ha de ser sens dubte el trampolí per a anar a totes. L'objectiu segueix sent l'or», va explicar el tècnic Manolo Cadenas.

Aixecar un títol que se li resisteix (Espanya compta amb tres medalles de plata i 2 de bronze, però cap d'or) tindria el premi afegit per a la selecció d'assegurar-se una plaça directa per als Jocs de Rio, sense necessitat de passar pel preolímpic del mes d'abril.

«Som un grup que fa molts anys que treballem junts. Ens entenem molt bé i, òbviament, a més a més, tenim molts jugadors realment extraordinaris. Tenim jugadors que possiblement figuren entre els millors del món en les seves posicions respectives», va assenyalar el blaugrana Viran Morros.

Notícies relacionades

La solvència a la porteria amb el retorn del porter d'origen serbi Aspar Sterbik (acredita un 36% de parades, el segon millor balanç en el torneig) i Gonzalo Pérez de Vargas, la bona feina defensiva, en què tenen un rol clau Viran Morros i Gedeon Guardiola, l'efectivitat en el pivot de Julen Aginagalde i el joc pels extrems de Victor Tomàs i Valero Rivera (el segon màxim golejador del torneig, amb 41 dianes) van consolidar el camí de la selecció a la lluita per les medalles.

El millor atac del torneig

«Croàcia era un equip amb dubtes i de sobte s'ha encoratjat després d'un partit extraordinari contra Polònia, així que esperem un rival molt diferent del que hem vist fins ara amb aquest cop de moral», va assegurar Cadenas sobre una selecció que presenta el millor atac del torneig (190 gols, un 65% d'efectivitat) i que compta amb jugadors destacats com l'extrem Manuel Strlek, màxim golejador amb 35 dianes, o el lateral dret del Barça, Marko Kopljar.Croàcia no apareixia entre els favorits quan es va iniciar el torneig, però l'equip de Zeljko Babic es presentarà al Tauron Arena amb la moral pels núvols després d'apallissar l'amfitrió, Polònia.

Temes:

Handbol