L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Chen: "Vull veure l'Espanyol a la Champions en menys de tres anys"

"Espero aprendre català com més aviat millor", diu l'empresari xinès en la seva estrena com a president blanc-i-blau

rpaniagua32487860 barcelona 21 01 2016 deportes presentaci n del chi160121142820

rpaniagua32487860 barcelona 21 01 2016 deportes presentaci n del chi160121142820

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Chen Yansheng s'ha estrenat aquest dijous com a nou president de l'Espanyol en una sala de premsa abarrotada a l'estadi de Cornellà-El Prat. Amb un discurs serè, reflexiu i contundent, l'empresari xinès ha remarcat el seu interès per convertir el club blanc-i-blau en un gran d'Europa amb una modernització de la gestió i una ferma aposta per millorar l'equip. “Amb nosaltres, l'Espanyol no tornarà a vendre per necessitat econòmica. Vull estar a la Champions en menys de tres anys”, ha assegurat Míster Chen.

Acompanyat per Dani Sánchez Llibre, el nou capitost periquito ha destacat la il·lusió que li fa el seu nou projecte. “L'Espanyol no és només una inversió, és una passió”, ha dit Chen, que ha realitzat una inversió inicial de 50 milions d'euros i vol integrar-se en el seu nou entorn: “Espero aprendre català com més aviat millor”.

MANTENIR LA TRADICIÓ

El màxim accionista de Rastar Group ha sintetitzat el seu objectiu. “Volem una modernització de la gestió mantenint la tradició i la cultura. L'objectiu és jugar a Europa l'any que ve i a poc a poc seguir avançant”, ha afegit Chen, que coneix l'Espanyol des de fa més de 20 anys, encara que no va venir a Barcelona fins al maig de l'any passat. "Abans el veia per la tele". Un mes després es va reunir amb Sánchez Llibre i allà va començar el camí que ha acabat amb la seva arribada a la presidència.

Chen gestionarà el club amb continus viatges a la Xina. La reestructuració financera és el primer pas sense oblidar la parcel·la esportiva, que ha delegat en els tècnics, començant per la situació de Caicedo, que podria abandonar l'equip ben aviat si s'accepta una de les bones ofertes que hi ha per ell.

COMPETIR AMB EL BARÇA

Notícies relacionades

El duel davant el Vila-real d'aquest dissabte serà el primer al qual assistirà com a president de l'Espanyol. Ja va estar contra el Barça en el derbi de la Lliga, però aquesta vegada hi anirà amb tot el seu consell, en què també hi ha cinc xinesos (dues dones i tres homes).

Chen ha insistit en el seu pla a llarg termini per internacionalitzar l'equip. “Sóc aficionat al futbol, entenc que hi hagi dubtes, espero que ens donin temps, en l'afició d'aquest esport no hi ha nacionalitats. Una ciutat com Barcelona pot tenir dos equips potents”, ha afirmat el dirigent, que s'ha mostrat "orgullós" del futbol base periquito.