handbol

Espanya avança ferma en l'Europeu de Polònia

La selecció derrota Suècia (24-22) i entra en la segona fase acumulant el màxim de punts (4)

jcarmengol32478886 spain s antonio jesus garcia  l  challenges sweden160120215416

jcarmengol32478886 spain s antonio jesus garcia l challenges sweden160120215416 / JANEK SKARZYNSKI

3

La selecció espanyola d'handbol va segellar la seva classificació com a líder del grup C en la segona fase de l'Europeu de Polònia, després d'imposar-se aquest dimecres per 24-22 a Suècia, en un partit en què els gols de Julen Aginagalde a la primera part i les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas en la segona van conduir Espanya a la victòria.

Un triomf que permet a Espanya accedir a la segona fase del torneig, en què s'enfrontarà a Dinamarca, Rússia i Hongria, amb el màxim de punts possibles (4), una xifra que posa els de Manolo Cadenas en el camí de les semifinals

Després de les dubitatives arrencades de partit amb Alemanya i Eslovènia, Espanya sí que va semblar entonada en aquesta ocasió des del començament del partit, o almenys, amb les idees molt més clares, sobretot, en atac, on la presència de Joan Cañellas va tranquil·litzar el joc de l'equip espanyol. I és que el central no semblava que tingués dubtes en cap moment de quin era el millor camí per superar el rocós 6-0 defensiu dels suecs: moure i moure la pilota de banda a banda fins a trobar el moment precís de fer arribar la pilota al pivot Julen Aginagalde.

La fórmula que va servir perquè Espanya s'avancés per primera vegada en el marcador (4-3) als 11 minuts de joc, després d'un gol del mateix Aginalgade, que amb anterioritat havia forçat fins a dos penals.

Més problemes va tenir el conjunt espanyol per consolida la defensa, en especial, per controlar els llançaments llunyans del lateral dret Johan Jakobsson, que va firmar tres dels cinc primers gols de l'equip escandinau. Gols que no van minvar la confiança del porter Gonzalo Pérez de Vargas, novament titular pels problemes físics d'Arpad Sterbik, que amb les seves parades sembla que va acabar activant la defensa espanyola.

Una millora defensiva que juntament amb la "via" Aginagalde, que va tancar el primer temps amb un total de quatre gols, va permetre a Espanya distanciar-se una mica en el marcador (11-7) a menys de quatre minuts per al descans. Avantatge que es va veure ràpidament reduït a la meitat (12-10) en el moment que el conjunt espanyol es va oblidar de buscar Aginagalde, un problema no només irresoluble avui per a la defensa sueca, sinó per a qualsevol equip del món.

CONTROL DEL PARTIT

Una cosa que sembla que van oblidar els de Manolo Cadenas en la segona meitat, en què no van ser capaços de connectar ni en una sola ocasió els primers 13 minuts amb el pivot espanyol, fet que no va desaprofitar Suècia per reduir el desavantatge a només un gol (16-15). Un perillós moment que Espanya va resoldre gràcies a les intervencions de Gonzalo Pérez de Vargas, que va tancar el xoc amb el 41% d'aturades, cosa que va permetre a la selecció espanyola arribar a tenir una altra vegada una confortable renda de quatre gols (19-15) superat l'equador del segon parcial. Diferència que el conjunt espanyol no va aconseguir augmentar encara més a causa de la seva incapacitat per gestionar positivament les superioritats numèriques de què va gaudir en la segona meitat, una assignatura que els 'Hispanos' hauran d'aprovar, si volen realment aspirar a l'or a Polònia,

No obstant, l'ofici d'Espanya va impedir que Suècia arribés a posar mai en perill una victòria (24-22) que permet al conjunt espanyol arrencar la segona fase amb un total de quatre punts, dos més dels que sumaran alemanys i suecs, els altres dos classificats del grup C. Els que arriben del grup D són Dinamarca (4 punts), Rússia (2) i Hongria (0).

Espanya: Pérez de Vargas; Víctor Tomás (1), Maqueda (3), Guardiola (-), Morros (-), Cañellas (1) i Ugalde (-) -equip inicial- Sterbik (ps), Gurbindo (-), Raúl Entrerríos (1), Aginagalde (4), Antonio García (3), Rivera (9, 7p), Mindegia (1), Del Arco (-) i Duixebàev (1)

Suècia: Andersson; Ekberg (3p), Jakobsson (4), Konradsson (1), Ostlund (4), Petersen (-) i Nielsen (3) - equip inicial- Appelgren (ps), Olsson (-), Tollbring (-), Lukas Nilsson (2), Karlsson (-), Stenmalm (-), Cederholm (1), Zachrisson (2) i Andreas Nilsson (2).