Collet: "Marxem per no posar pals a les rodes"

El president, dolgut però "orgullós", assegura que el club necessita un canvi

rpaniagua32478789 deportes  rcd espa ol   joan collet fotograf a de 160120230122

rpaniagua32478789 deportes rcd espa ol joan collet fotograf a de 160120230122

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

tres anys, dos mesos i un dia. Aquest ha sigut el temps que ha durat Joan Collet al capdavant de l'Espanyol. El dirigent blanc-i-blau va tancar ahir el seu mandat iniciat el 19 de novembre del 2012. «Sembla una condemna», va fer broma Collet en un emotiu comiat a la sala de premsa de l'estadi de Cornellà. No hi havia ni una cadira lliure. Hi eren el tècnic Galca, el capità Javi López, veterans com Rafa Marañón, el secretari general de l'Esport Ivan Tibau, el president de les penyes, diversos treballadors i tot el Consell que va dimitir en bloc.

«Sabeu que sóc de llàgrima fàcil, no penseu que si passa res és perquè deixo el càrrec, és per l'emotivitat de veure la gent que hi ha aquí», va començar Collet, visiblement emocionat. «Ha entrat un nou propietari, hem posat les facilitats que teníem a mà, però potser hauria sigut millor esperar la junta».

BUIT DE PODER / Aquesta reflexió reflectia el malestar per un adéu obligat que deixa l'Espanyol durant unes hores en un buit de poder evident. «El club es queda sense president ni Consell d'administració. Potser no és gaire normal. No s'ha fet un traspàs de poders ni una transició. Marxem per no posar pals a les rodes, no deixem el club a la deriva, però sentim que no és un acte de responsabilitat».

En un llarg i emocionat discurs, el president sortint va rememorar la seva passió pel club, iniciada en un moment molt especial. «El 1989, quan l'Espanyol va baixar a Segona, un culer va tirar un coet a Argentona. Allà els periquitos del meu poble vam fer un pas endavant. Allà vaig començar a enganyar la meva dona. Aquell sentiment com a president d'una penya es va convertir en passió». El 1997 va entrar al Consell i s'hi va mantenir, tret d'una breu temporada, fins ahir. «Ha sigut un orgull enorme, un plaer. Els últims anys han sigut de moltes tensions. Ho he passat malament, m'hauria agradat disfrutar més, però presidir l'Espanyol és el millor que et pot passar», va valorar Collet, que se'n va amb els nou consellers.

Notícies relacionades

SENSE SÁNCHEZ LLIBRE / El dirigent mirava la seva dona, que també el va acompanyar en el seu adéu. Només s'hi va trobar a faltar Dani Sánchez Llibre. L'expresident sí que serà avui a la posada en escena de Chen Yansheng, el nou propietari amb el 54% de les accions. Rastar Group va emetre ahir el primer comunicat com a amo de l'Espanyol, en què detallava la inversió inicial de 50 milions per assegurar la viabilitat del club. Al març tindrà lloc la junta extraordinària en què Chen proposarà una ampliació de capital i s'assegurarà prop del 80% del capital social.

«Li desitjo molta sort. Aquest club necessita un impuls que no sé si jo podia donar. He acabat desgastat», va explicar Collet. A l'últim president li hauria agradat que entrés saba nova al Consell. No serà del tot així. Amb Sánchez Llibre com a consultor extern, Chen comptarà al seu costat amb vuit consellers, cinc d'ells xinesos. La resta són Ramon Robert, l'advocat Adolf  Rousand i l'enginyer Carlos García Pont. Collet, el president que va lluitar com ningú pel repartiment equitatiu dels drets de televisió, el dirigent que va denunciar fa dies el «nacionalbarcelonisme», ja és història.