L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Chen Yansheng, nou president de l'Espanyol

L'empresari xinès compra el 56,2% de les accions i Collet presentarà la seva dimissió aquest dimecres

rpaniagua32458924 gra087  cornell  el prat  barcelona  02 01 2016   160118220527

rpaniagua32458924 gra087 cornell el prat barcelona 02 01 2016 160118220527 / ESPANYOL BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L'Espanyol ja té nou president i màxim accionista: l'empresari xinès Chen Yansheng. Després d'una densa jornada a les oficines, el traspàs de poders ja és una realitat i Míster Chen farà aquest dimecres la seva primera roda de premsa a Cornellà com a màxim mandatari blanc-i-blau. 

Chen, propietari del grup Rastar (líder mundial en la fabricació de joguines electròniques i videojocs), ja és el màxim accionista de l'entitat, amb un 56,2% de les accions, gràcies bàsicament a la compra dels títols dels expresidents Daniel Sánchez Llibre i Ramon Condal. 

SÁNCHEZ LLIBRE, CONSELLER EXTERN

El consell blanc-i-blau es reunirà aquest dimecres a Cornellà i Joan Collet, president des del 19 de novembre del 2012, anunciarà la seva dimissió per deixar via lliure a la nova cúpula. L'empresari xinès li va comunicar el cap de setmana que no comptava amb ell, i el president català se n'anirà amb els seus consellers. 

Sánchez Llibre, mentrestant, acompanyarà Chen en la seva aventura com a consultor extern en el començament del seu mandat. L'empresari conserver manté el 5% de les accions. En el nou nucli dur, Míster Chen comptarà amb tres xinesos de la seva confiança, i Ramon Robert podria ser conseller delegat. 

EL DEUTE I EL MERCAT

Notícies relacionades

Resoldre el deute amb Hisenda, cancel·lar els avals de Dani i Condal i refinançar el deute són les metes principals de Chen, que també reforçarà l'equip en els 12 dies que queden de mercat hivernal.

El nou president farà un esforç per fitxar i tindrà també la missió de retenir Caicedo, que podria tenir una important oferta d'un club asiàtic, disposat a pagar la clàusula de 10 milions d'euros.