Bautista: "Em volien penjar d'un arbre per perdre un partit"

El tennista castellonenc, número 21 del món, denuncia les amenaces que pateixen els jugadors per part dels apostadors

 

  / AP / RAFIQ MAQBOOL

1
Es llegeix en minuts

L'escàndol de les apostes del tennis ha sigut valorat per dos jugadors espanyols que han passat la primera ronda a l'Open d'AustràliaRoberto Bautista-Agut, recent campió a Auckland, ha sigut el més contundent: “Algun dia hi haurà una desgràcia per les apostes”, ha dit el jugador castellonenc, número 21 del rànquing mundial. “És perillós, algun dia hi haurà un disgust, segur”.

Bautista va denunciar que molts apostadors insulten i amenacen tennistes quan el resultat no és el que esperen. “Quan perds un partit et diuen de tot. Jo vaig portar un missatge de Facebook a la comissaria de policia. Un paio em va escriure: 'Compte quan surtis de casa, que t'estaré esperant i et penjaré d'un arbre', va relatar Bautista.

PERILL A LES XARXES SOCIALS

Notícies relacionades

El motiu de l'amenaça a Bautista va ser una derrota davant Grigor Dimitrov en un partit que tenia gairebé guanyat. "Vaig perdre amb Grigor 7-6 en el tercer set quan anava al davant per 6-3 en el 'tie break'. Vaig acabar perdent i aquell paio em va enviar aquell missatge. Jo vaig sortir de l'hotel l'endemà mirant cap a totes bandes”.

Nicolás Almagro

tennista

"M'han arribat a dir que em trencarien les cames. Jo vull guanyar perquè és el pa dels meus fills. ¿Quina és la solució? Molt simple: suprimir les apostes, però deixen molts diners per al tennis" 

El murcià Nicolás Almagro també va denunciar la perillositat de les apostes. “Els jugadors rebem per les xarxes socials amenaces de tota mena i insults molt greus”, va afirmar Almagro, que va derrotar el francès Benneteau en la seva estrena a Austràlia. “M'han arribat a dir que em trencarien les cames. Jo vull guanyar perquè és el pa dels meus fills. ¿Quina és la solució? Molt simple: suprimir les apostes. És veritat que deixen molts diners per al tennis, i que tots ens en beneficiem, però s'haurà d'intentar buscar alguna clau per arreglar-ho”, ha afegit.