L'ESTRENA DEL 2016

Talismà Míster Chen

L'empresari xinès, futur amo de l'Espanyol, va seguir el derbi des d'una de les llotges de l'estadi

 

  / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

No s’havien vist mai tants xinesos al camp periquito. L’RCDE Stadium, nom provisional un cop tancada la farsa de Power8 (ahir ja no va quedar ni rastre de l’antic patrocinador), va comptar amb la presència de Chen Yansheng. El futur amo de l’Espanyol, si finalment el procés de compra acaba amb èxit, va seguir el derbi com un periquito més, acompanyat per una trentena de compatriotes, la majoria amb samarretes de l’Espanyol personalitzades.

La imatge era curiosa, potser un avançament del que s’acosta. S’ha acabat Power8 i arriba Rastar Group, que també es va estrenar a la samarreta amb la seva filial 52tt.com. En el futur pròxim hi haurà més canvis. L’horari del derbi (les 23.00 hores a la Xina) era ideal per fer una primera anàlisi de l’impacte del nou patrocini en el mercat oriental.

No es va voler perdre el xoc Míster Chen, que va aprofitar una de les llotges de Dani Sánchez Llibre per disfrutar del seu equip. Allà va estar envoltat de compatriotes, que també es van veure per altres zones de l’estadi, amb els seus clàssics mòbils que van treure fum amb fotos als periquitos en els seus duels amb Messi, Neymar i companyia. Tots van poder disfrutar d’un gran partit de l’Espanyol, almenys pel que fa a intensitat i entrega. El Barça no es quedava sense marcar a la Lliga des del 21 de febrer del 2015. Un any després, l’Espanyol va aconseguir frenar els blaugranes, una dada meritòria.

La caldera de Cornellà

Míster Chen va poder comprovar l’animadversió total de la grada periquita contra els blaugranes. No hi ha partit en tot l’any que es visqui amb més intensitat que el derbi davant el Barça. Tot i això, l’entrada d’ahir (28.975 espectadors) no va superar la del partit contra el Madrid, en què n’hi va haver 32.155, el millor registre d’aquesta temporada d’un estadi que necessita millorar les seves xifres d’assistència. Amb una imatge com la d’ahir serà més senzill, res a veure amb el lamentable partit davant el Madrid del setembre. Llavors, Cristiano Ronaldo es va fer un homenatge, amb cinc dels sis gols del seu equip, que vencia per 0-4 abans de la primera mitja hora, una vergonya reconeguda per tots els periquitos.

Davant el Barça va ser una altra història, també perquè a la banqueta hi ha un altre tècnic, que ni tan sols es conforma amb un empat contra el millor equip del món. Potser l’Espanyol no va desplegar les senyes d’identitat que vol inculcar el tècnic romanès, basades en la possessió, el toc i el bon tracte de la pilota, però Galca va construir un còctel que se li va entravessar a l’equip més llorejat del 2015. El Barça va iniciar el 2016 amb la seva primera ensopegada perquè un punt a la caldera de Cornellà sempre s’ha de considerar un mal resultat per a un club tan poderós, que va conquistar cinc títols l’any que s’acaba de tancar. Els blaugranes no han perdut mai al nou estadi periquito, amb quatre victòries i tres empats des de l’estrena de la instal·lació el 2009.

Xiulets a Piqué

Notícies relacionades

I en aquesta caldera, que només aplaudeix un culer (el gran Andrés Iniesta, íntim amic de Dani Jarque), es va endur ahir la pitjor part Gerard Piqué, «una mala persona», segons el va definir Burgui, el jugador de l’Espanyol cedit pel Madrid. El defensa va viure un turment a la gespa des del primer minut. Xiulat per tot el camp, Piqué es va trobar com si estigués al Santiago Bernabéu o en els últims partits de la selecció espanyola disputats a Alacant, Logronyo, Oviedo o Lleó.

Amb una bufanda blanc-i-blava, Míster Chen va patir amb l’empat del seu equip. També va disfrutar perquè l’Espanyol va plantar cara a un adversari ple de talent. «Els periquitos s’han de sentir orgullosos del seu equip i dels seus colors, ha sigut un partit per animar la nostra afició, un derbi molt maco i de molta entrega», va dir Álvaro, que va acusar Mascherano de voler provocar la seva sortida del camp. «No l’he agredit en cap moment i ell ha buscat la meva expulsió. No he fet res per veure la vermella», va afegir el central, un dels més satisfets amb l’empat.