Bolt, l'últim fulgor del 'Llamp'

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Prieto

Perseguit per una lesió crònica d’esquena, Usain Bolt va mantenir el 2015 el suspens sobre el seu estat de forma fins als Mundials de Pequín, en els quals va aconseguir un altre dels seus famosos triplets al guanyar l’or en 100, 200 i el relleu 4x100 amb Jamaica. «La gent no creia que podia superar els problemes físics. Vaig portar la màquina al límit per deixar bocabadat el món», declarava aquesta setmana el triple plusmarquista mundial a ‘L’Équipe’, després de ser escollit millor esportista de l’any juntament amb Serena Williams.

Notícies relacionades

Als 30 anys, l’home més ràpid aspira el 2016 a endur-se el seu tercer triplet olímpic, després dels aconseguits a Pequín 2008 i Londres 2012. Bolt manté ell solet, sobre la seva adolorida esquena, tot el prestigi d’un atletisme molt tocat per casos de corrupció com el del seu màxim exdirigent, Lamine Diack, i pel sagnant descobriment que a Rússia encara es practica el dopatge sistemàtic.

El jamaicà és un mite en actiu, l’atleta més reconegut. El seu increïble talent l’allunya de la sospita i el situa entre els esportistes més ben pagats, 21 milions de dòlars el 2015, compartint el 73è lloc en ingressos amb el davanter del Barça Luis Suárez.