LA TRAMA DE LA CORRUPCIÓ

La FIFA expulsa de per vida l'exvicepresident Jack Warner

L'organisme creu que el dirigent va cometre «nombroses infraccions» en el seu mandat

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES
BARCELONA

La Comissió d'Ètica de la FIFA va decidir ahir prohibir de forma vitalícia a l'exvicepresident Jack Warner, acusat de corrupció per la justícia dels Estats Units, participar en tota mena d'activitat relacionada amb el futbol en els àmbits nacional i internacional. Warner va dimitir voluntàriament de tots els seus càrrecs el 2011. «La FIFA em vol fer fora de per vida sense ser escoltat. El meu cas serveix de distracció per desviar l'atenció sobre els problemes que li ve a sobre a la FIFA, va afirmar ahir Warner, de 72 anys, en un altre comunicat.

La FIFA assenyala en el seu escrit que Warner «va cometre nombroses infraccions de manera constant i repetida mentre feia les funcions de diversos càrrecs directius i influents a la FIFA i a la CONCACAF. En qualitat d'oficial dels estaments de futbol, va ser peça essencial en les trames d'oferiment, acceptació, i recepció de sumes il·legals no declarades, així com altres delictes econòmics», assenyala el text enviat per l'alt òrgan futbolístic.

El document assenyala que se l'ha declarat culpable d'infringir sis articles del Codi Ètic de la FIFA relatius a les regles generals de conducta i principis com lleialtat, obligació de denunciar, cooperar i retre comptes, conflicte d'interessos, acceptació i oferiment d'obsequis i altres beneficis, a més a més de suborn i corrupció. L'exvicepresident i exmembre del Comitè Executiu de la FIFA i expresident de la CONCACAF, està acusat de corrupció per actes relacionats amb el seu càrrec, entre els anys 1990 i 2011, dins d'una investigació que porta a terme la fiscalia dels Estats Units. El judici se celebrarà el 2 de desembre. Warner es va declarar el mes de maig passat innocent de tots els càrrecs que se li imputen i va pagar una fiança de 394.000 dòlars per quedar en llibertat.

Notícies relacionades

EXTRADICIÓ DE LI / Per la seva part, el Govern suís va aprovar ahir l'extradició de l'antic president de la federació costa-riquenya de futbol, Eduardo Li, als Estats Units. El dirigent ara té 30 dies per apel·lar aquesta decisió, i en cas que decideixi fer-ho, el Tribunal Penal Federal de Suïssa tindrà l'última paraula. Li va ser detingut a Zuric el 27 de maig al mateix temps que sis dirigents de la FIFA més i ha estat empresonat des d'aleshores a l'espera de la seva extradició.

La justícia sospita que Li va acceptar suborns d'una societat nord-americana per atribuir drets de màrqueting sobre els partits de qualificació del Mundial del 2018. Dels set detinguts, només un es troba als Estats Units: el vicepresident de la FIFA Jeffrey Webb, que és a Nova York des del juliol passat. Roger Guevara, l'advocat de Li, va confirmar ahir a la nit que apel·larà l'ordre d'extradició.

Temes:

Futbol FIFA