L'europeu de basquet

El dia somiat per Mirotic

L'ala pivot montenegrí demostra la seva sang freda i el seu talent en un final d'infart

2
Es llegeix en minuts
L. M. / LILLA

Des de fa cinc anys, Nikola Mirotic somiava amb una nit com la d'ahir. Des que el març del 2010, el Govern espanyol li va atorgar la nacionalitat espanyola pel procediment de carta de naturalesa i va haver de renunciar al seu passaport montenegrí, una decisió que a vegades li costa alguna crítica quan torna al seu país.

Aquell mateix any va debutar a la selecció espanyola amb un bronze a l'Eurobasket Sub-20. I un any després, el va convertir en or en la mateixa categoria. Però Mirotic, un ala pivot de 2,11 i 24 anys, un enorme talent forjat en les categories inferiors del Madrid, a les quals va arribar amb 13 anys, somiava sobretot viure grans nits a la primera línia amb la selecció absoluta.

Ahir, als quarts de final davant Grècia, li va arribar la seva oportunitat en el campionat que ha suposat el seu debut. Amb 18 punts, 2 rebots decisius en atac en l'últim quart, i també amb quatre tirs lliures que no va fallar en el tram final, Mirotic es va convertir en protagonista.

«Patint també es guanya i es disfruta. Aquest equip també sap disfrutar guanyant de poc, amb últims tirs i últimes defenses. Fem d'això una cosa especial i amb això estem a semifinals», va explicar Mirotic.

L'ala pivot dels Chicago Bulls, on comparteix vestidor amb Pau Gasol, es va mostrar feliç pel gran nivell mostrat per la selecció. «Ha sigut el partit més important per a nosaltres. Hem patit moltíssim, durant tot el torneig i especialment avui. L'equip es mereix aquest triomf perquè ens ho hem cregut», va afirmar.

Notícies relacionades

El tècnic Scariolo té molt a veure amb la presència de Mirotic a la llista definitiva de l'Eurobasket. «Ha arribat el seu moment», va dir el tècnic italià per justificar la seva aposta pel montenegrí en lloc de fer-ho per Serge Ibaka per ocupar l'única plaça de nacionalitzat que té la selecció. El partit d'ahir demostra que era una decisió justificada.

«Som una pinya»

«Hem demostrat molt caràcter i sang freda en els partits i en els minuts importants», va reflexionar Mirotic, que va elogiar sobretot la imatge d'equip que va ser capaç de donar la selecció. «Al final sempre es troba un camí diferent i hem aconseguit fer un partit complet en defensa. Per exemple, Claver ens ha ajudat moltíssim en defensa amb el rebot. Som una pinya i un equip que creu en això, volem aconseguir el que tothom espera de nosaltres», va afirmar el jugador internacional, que considera que una gran part de la feina ja està feta. «Sens dubte és un èxit estar a semifinals, pel que s'ha vist en el difícil grup que teníem i per tot el que hem passat després».