L'EUROBASKET

Mirotic es disculpa per trencar una bandera de Sèrbia

El jugador de la selecció assegura que va ser un error conseqüència del seu disgust per la derrota davant Itàlia

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BERLÍN (Enviat especial)

Nikola Mirotic s'ha hagut de disculpar públicament després de veure's implicat en una polèmica per esquinçar una bandera de Sèrbia després de la derrota de la selecció espanyola davant Itàlia aquest dimarts en la tercera jornada de l'Eurobasket (98-105). El jugador hispanomontenegrí abandonava la pista, a l'acabar el partit, quan alguns aficionats serbis situats a les grades que hi ha a sobre del túnel d'accés als vestidors van col·locar una bandera sobre la cara de l'actual jugador dels Chicago Bulls. Mentre passava, Mirotic, visiblement enfadat, va arrencar un tros de la bandera amb la mirada fixa a terra.

A través de les xarxes socials, el jugador ha demanat disculpes aquest migdia, conscient de la polèmica, i encara que no estava previst que comparegués després de la sessió d'entrenament de la selecció d'aquest migdia, la federació ha considerat oportuna la seva presència davant els periodistes.

"Ho sento. Va ser un error per la meva part, però és un error inconscient. Després d'una derrota, el primer que fas és ajupir el cap i marxar als vestidors. Vaig sentir que una cosa em tapava la cara i la primera reacció va ser treure-m'ho de sobre. Després em vaig adonar que era una bandera de Sèrbia, encara que hauria sigut igual amb qualsevol altra bandera. Per això he demanat perdó perquè no era la meva intenció fer-ho. No espero perdons, només vull explicar com va anar. És una circumstància que no em beneficia ni a mi ni a l'equip, és clar", ha explicat l'ala pivot, que debuta en aquest Eurobasket amb la selecció absoluta espanyola, després d'haver disputat diverses competicions en les categories inferiors.

Suport de Pau Gasol

Notícies relacionades

Els seu company als Bulls Pau Gasol s'ha mostrat comprensiu amb l'acció. "Els incidents que passen fora de la pista o extraesportius no han d'afectar l'equip. No és gens agradable; és una sobrereacció per la seva part en un moment de frustració i ell se'n penedeix. Però no l'ha d'afectar. Hem d'estar mentalitzats tots, i ell el primer, per guanyar", ha dit el pivot barceloní.

La Federació de Bàsquet de Sèrbia, per la seva part, ha acceptat les disculpes del jugador a través d'un comunicat oficial. "Condemnem l'acció de Mirotic. Trencar la bandera de Sèrbia és un acte inacceptable, independentment de qui ho faci i en quin context. Veient la gravació dels fets, creiem que Mirotic no va veure que era una bandera sèrbia i que no era conscient del que feia. La seva explicació i la seva disculpa a Twitter són honestes".