tragèdia en el món de l'automobilisme

Mor una de les menors ferida greu en l'accident del Ral·li de la Corunya

Pilot i copilot estan en mans de psicòlegs i han passat sense problemes els controls d'alcoholèmia i drogues

De les quatre dones mortes en la tràgica col·lisió, dues estaven a punt de donar a llum

L’accident al Ral·li la Corunya. / YOUTUBE

3
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

La mort d'una menor ingressada a la unitat de cures intensives del Complexo Hospitalario Universitario corunyès ha elevat a set les víctimes mortals en accident que es va produir en el Ral·li de la Corunya aquest dissabte.

La mort ha ocorregut a les 22.00 hores tocades. Els dos menors que estaven en observació han sigut donats d'alta aquest diumenge, de forma que, dels quatre inicials, segueix només un a l'uci.

Aquest migdia, José Luis Fernándezalcalde de Carral, comentava que el pilot del cotxe que va envestir una vintena de persones i ha causat la mort a set d'elles en el Ral·li de la Corunya està "destrossat" per l'accident, en què "no va saber el que havia fet fins que va baixar del cotxe". Així ho assegurava el primer regidor després de participar visiblement emocionat en la lectura d'una declaració institucional en memòria de les víctimes.

NEGATIU D'ALCOHOLÈMIA I DROGUES

"Encara és aviat per saber si són responsables de l'accident o si el sinistre es va produir per una causa aliena a la seva voluntat o per circumstàncies que ells no van poder controlar". El tinent coronel Francisco Javier Molano, cap del sector de Trànsit de la Corunya, ha insistit aquest diumenge que la investigació segueix el seu curs i que tant el pilotSergio Tabeayo, de Carral, com el seu copilot, Luis Miguel Prego, de Cerceda, estan en mans dels psicòlegs i encara no han començat a declarar. El que sí que s'ha filtrat és el fet que tant Tabeayo com Prego han passat "sense problemes" els controls d'alcoholèmia i drogues. Tots dos van resultar il·lesos en l'accident.

 L'accident, que ha commocionat el món de l'esport espanyol al ser un dels més greus de la seva història, va provocar en el moment la mort de sis persones, dos homes i quatre dones, entre elles una nena i dues dones en avançat estat de gestació, així com 16 ferits. 

Galícia i tot Espanya encara està perplexa davant l'impactant accident que es va produir ahir, cap a les 19.58 hores de la tarda, en un dels últims trams del Ral·li de la Corunya, entre els 'concellos' de Cerceda i Carral, quan el Peugeot 206 XS de Tabeayo i Prego va sortir de la calçada en un tram recte, costa avall, entre dos revolts de dretes, un d'ells, molt tancat, que el cotxe no va arribar a prendre. Tot als voltants de l'església de Sant Estoro de Paleo. El cotxe, que es va desequilibrar, potser, al remuntar un petit peralt, va donar diverses voltes de campana i va envestir un grup d'aficionats, que estaven fora de la carretera, a la part dreta d'aquell revolt.

UN LLOC TEÒRICAMENT SEGUR

"Sé que tothom parlarà de la perillositat dels ral·lis i, fins i tot, de la imprudència dels espectadors, però puc assegurar que si jo hi hagués anat amb els meus fills, m'hauria posat allà mateix, considerat molt segur pels organitzadors", va declarar José Luis Fernández Mouriño, alcalde de Carral, a la cadena SER. "Tot estava correcte, tot era correcte, ha sigut un accident de pura mala sort", va insistir el tinent coronal Molano, que va assegurar que les seves unitats van repassar tot el tram abans que comencés el ral·li.

Notícies relacionades

Dels sis morts, les dues dones que estaven embarassades estaven a punt de donar a llum, tant que una d'elles tenia previst parir aquesta mateixa setmana. El marit d'aquesta dona és un dels quatre homes morts.

Feia més de 10 anys que la Corunya no albergava un ral·li i aquest pertanyia al campionat gallec. L'accident va tenir lloc en la tercera passada de l'últim tram i la prova, organitzada per l'escuderia One Seven, la podia guanyar per Iván Ares, tot i que evidentment va ser suspesa.