UN COTXE VA SORTIR DE LA CARRETERA

Cinc dels ferits al Ral·li de la Corunya reben l'alta

Dotze adults més i quatre nens segueixen ingressats després del greu accident en què ahir van morir sis persones

L’accident al Ral·li la Corunya. / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts

Cinc de les persones ferides al Ral·li de la Corunya que estaven ingressades al Complex Hospitalari Universitari de la Corunya (CHUAC) han rebut l'alta mèdica aquest diumenge, segons fonts hospitalàries.

Per la seva part, continuen ingressades al CHUAC sis persones, una d'elles a la unitat de cures intensives (UCI) en estat crític. Tres ferits més es recuperen en planta i dos estan en observació. A més, una altra persona ferida es recupera a l'Hospital Modelo.

Així mateix, també continuen ingressats a l'Hospital Matern Infantil quatre menors, dos d'ells a l'uci i els altres dos en observació, han precisat les mateixes fonts.

El Ral·li de la Corunya va quedar suspès ahir dissabte després que un vehicle atropellés un grup d'aficionats, succés que va provocar la mort de quatre dones (dues d'elles embarassades) i dos homes i va causar ferides a 16 persones més.

AUTÒPSIA I INVESTIGACIÓ

Per la seva part, fonts judicials han explicat que, aquest diumenge al matí, forenses del CHUAC fan les autòpsies a les víctimes perquè els cossos puguin ser entregats a les famílies com més aviat millor.

A més, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia, el Jutjat d'Instrucció número 8 de la Corunya, que estava en funcions de guàrdia en el moment de l'accident, s'ha fet càrrec de la investigació.

AJUDA PSICOLÒGICA

Després de l'accident, els gestors del 112 Galícia van posar a disposició dels familiars dels afectats l'atenció especialitzada dels membres del Grup d'Intervenció Psicològica en Catàstrofes i Emergències (GIPCE), que van prestar servei a l'Hospital Matern Infantil de la Corunya i a la caserna de la Guàrdia Civil de Carral.

Per la seva part, diversos psicòlegs adscrits a la Creu Roja es van deplaçar al Complex Hospitalari Universitari de la Corunya ja que, a més dels 11 adults ferits, els cossos de les persones mortes van ser trasllats a aquest hospital.

El sinistre es va produir aquest dissabte a les 8 del vespre al tram que passa pel Carral, als voltants de l'església de Palejo. Un cotxe, un Peugeot 206 XS, va perdre el control a gran velocitat i va atropellar una vintena de persones.

CONDOL DE RAJOY

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha expressat el seu condol als familiars i amics de les víctimes i ferits. "El meu sentit condol a les víctimes i desitjo una ràpida i completa recuperació als ferits", ha escrit el cap de l'Executiu a Twitter.

SINISTRE A MALLORCA

Notícies relacionades

El març passat, a Mallorca, també va morir una persona al ral·li Oris Clàssic. Un dels participants va morir calcinat i un altre va resultar ferit de gravetat a l'estavellar-se i cremar el vehicle amb què competien, a la població de Campanet. El pilot, José Carlos Iscar, de 42 anys, va salvar la vida, però va patir cremades greus. El seu company, José Lumbreras, de 32 anys, va morir.

El Consell Superior d'Esports ha demanat que aquest diumenge es guardi un minut de silenci en totes les competicions esportives a Espanya.