Ciclisme

Sorpresa i molta calor a la Vuelta

El corredor australià Caleb Ewan guanya a Alcalá de Guadaíra i Froome retalla sis segons a la resta de favorits

.

.

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / ALCALÁ DE GUADAÍRA

Sevilla és sinònim de calor, de molta calor, sobretot quan la Vuelta s'acosta als voltants de la capital andalusa, com aquest dimecres, a Alcalá de Guadaíra, que s'ha presentat amb una pujada en pendent que, no obstant, no ha eliminat els velocistes, que han d'aprofitar les poquíssimes oportunitats que tenen en aquesta ronda espanyola vestida de muntanya. A les portes de Sevilla s'ha presentat davant la societat ciclista internacional Caleb Ewan, jove velocista australià de 21 anys que somia vestir algun dia el mallot verd del Tour.

Per ara, ja ha aconseguit que el seu nom comenci a sonar al donar la sorpresa en un esprint que tenia, com sol ser habitual, Peter Sagan com a principal candidat a la victòria. En aquesta ocasió, ha sigut tercer en lloc de segon, la seva posició habitual en la majoria d'etapes i carreres on ha concorregut aquesta temporada.

Notícies relacionades

Massa pla a les carreteres que comunicaven Sevilla amb Alcalá de Guadaíra perquè les estrelles de la Vuelta, a les quals els encanten aquestes arribades en pujada, busquessin una posició avantatjada per col·locar-se en l'esprint. No ho ha fet Alejandro Valverde, que ha preferit recuperar forces, pensant en el nou contacte muntanyós, dijous i divendres, per les serres de Jaén i de Granada, en les dues últimes etapes de la Vuelta per territori andalús. Al corredor murcià igual que a Purito Rodríguez, Nairo Quintana i Mikel Landa els ha sorprès el tall originat pels velocistes i han cedit vuit segons en referència a Ewan.

Només hi ha hagut, entre les grans figures de la carrera, una que ha estat atenta i que ha buscat sorprendre els seus enemics. Un avís per al guió de la Vuelta encara no escrit. Ha sigut -no podia ser un altre- Chris Froome, que ha retallat sis segons a la resta d'enemics. El mateix tall ha enxampat Esteban Chaves, que ha cedit el jersei vermell al corredor holandès Tom Dumoulin.